­ Beekbergen klaar voor menspektakel - KNHS

Beekbergen klaar voor menspektakel

Geplaatst op 25 juli 2022 in Mennen & para

De 33e editie van het Paardenspektakel in Beekbergen komt eraan. De terreinen worden op dit moment in gereedheid gebracht voor de internationale menwedstrijden en het Nederlands Kampioenschap voor vierspannen en paramennen.

Van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli kan iedereen genieten van de stuurmanskunsten van ’s werelds beste menners. Er is een groot deelnemersveld uit de hele wereld. Maar liefst 32 vierspanrijders gaan de strijd om de prijzen en wereldbekerkwalificatiepunten aanbinden. Voor hen is Beekbergen een belangrijke graadmeter in de aanloop naar het wereldkampioenschap dat in september wordt verreden in Italië. De winnaar van de laatste editie van CAI Beekbergen, de Fransman Benjamin Aillaud, is ook van de partij. De Nederlandse vierspanrijders binden bovendien de strijd aan om het Nederlands kampioenschap, waarbij Koos de Ronde zijn titel verdedigt. Bij de tweespannen doen 34 aanspanningen mee, waarbij de Nederlandse top goed is vertegenwoordigd. Regerend wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije is ook van de partij. Verder gaan er 5 Paramenners met een enkelspan van start. Zij strijden, net als de vierspannen, om het Nederlands kampioenschap in hun rubriek.

Programma
Na de veterinaire keuring op woensdag gaat de wedstrijd donderdag van start. Die dag komen de tweespannen in actie voor hun dressuurproef. Vrijdag tonen de vierspanrijders hun kunsten in de dressuurring. Zaterdag is de marathon met daarin enkele nieuwe hindernissen. Alle marathonhindernissen zijn gesitueerd rond het hoofdterrein, zodat de mensportfans hun favoriete menner kunnen volgen in alle hindernissen. Zondag 31 juli staat in het teken van het laatste wedstrijdonderdeel, de vaardigheidsproef. Dat is tevens de ontknoping van de wedstrijd. Het programma van de slotdag wordt opgeluisterd met shownummers. Zo komt de Veluwe Hunt in actie met hun jachthonden.

Meer dan paarden
Behalve paardensport is er nog meer te beleven. Alle dagen is er een gezellige Country Fair. Speciaal voor de jongste bezoekers is er op zaterdag en zondag een Kidsdorp. Kinderen kunnen dan meedoen aan allerlei activiteiten, van springkussen tot ponyknuffelen. Ook de GO Social youtube talenten zijn er die dagen bij. Op alle dagen is de toegang gratis.
Meer informatie staat op www.caibeekbergen.nl

Foto regerend Nederlands kampioen vierspannen Koos de Ronde door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg