­ Bixiedag 2022, een onvergetelijke feestdag vol ponyplezier - KNHS

Bixiedag 2022, een onvergetelijke feestdag vol ponyplezier

Geplaatst op 09 augustus 2022

Ruim 150 enthousiaste deelnemers reisden dinsdag 9 augustus met hun geliefde pony’s en familie af naar het zonnige Ermelo voor de twaalfde editie van de Bixiedag. Voor velen de allerleukste dag van het jaar. Op deze veelzijdige dag maken de jongste paardensporters in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de ponysport o.a. in dressuur, springen, eventing, mennen, voltige, TREC en Working Equitation. Naast de sportieve onderdelen kon je ook meedoen aan ponyspelen, obstakeltraining en kon je een heerlijke taart maken voor je pony. Tevens werd het publiek getrakteerd op prachtige originele creaties tijdens de ponyversierwedstrijd.

Gerard Arkema, manager Wedstrijdsport vertelt: ‘Zo fijn dat we dit jaar de Bixiedag weer kunnen organiseren. Door Corona hebben we het twee jaar op rij moeten annuleren. Een grote domper voor zowel de organisatie als de deelnemers. Vandaag is het genieten van het schitterende weer, vrolijke deelnemers en pony’s en natuurlijk veel sportiviteit en gezelligheid. Door de vakantietijd hebben we dit jaar minder deelnemers. Volgend jaar organiseren we de Bixiedag weer in de meivakantie zodat iedereen mee kan doen.’

‘Iedereen is een winnaar vandaag.’ Vertelt Arjen Coppoolse, discplinespecialist dressuur en mennen van de KNHS. ‘Het doel van Bixie Rubrieken is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende vormen van de ponysport. Er is geen wedstrijdelement. De grootste winst van deze dag is het plezier met je pony en dat je met vertrouwen groeit als combinatie’. Natuurlijk gaan de deelnemers niet met lege handen naar huis. Horka, partner van de KNHS en hoofdsponsor van de Bixiedag en Agradi, partner van de KNHS hadden voor alle deelnemers een goed gevulde goodiebag.

‘We kunnen niet kiezen, we vinden alles leuk aan de Bixiedag’. De zusjes Iris en Esmee van Helvert namen met hun pony’s Diëgo de Almagro en Sunny deel aan verschillende onderdelen als dressuur, springen en cross. Getooid als indianen kregen ze de vierde prijs uitgereikt bij de ponyversierwedstrijd. Dorsila de Gouw, moeder van de twee zusjes, is enthousiast over de Bixiedag. ‘Complimenten aan de instructeurs en juryleden vandaag. Ze nemen echt de tijd voor je en we hebben zulke leuke, positieve tips en adviezen gekregen. De sfeer op de Bixiedag is echt uniek.’ Op de vraag of we ze volgend jaar terugzien op de Bixiedag volgde een luidkeels ja!

Horka is hoofdsponsor van de Bixiedag 2022. Daarnaast wordt de Bixiedag mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Pavo, Hartog en Agradi.


De Bixiedag wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland

 
Iris en Esmee van Helvert zijn er volgend jaar weer bij.


Opperste concentratie tijdens de crossles.


Beste beentje voor in de dressuurproeven. 


De Bixiedag is niet alleen voor de deelnemers en de pony's een actieve dag. 


Aan het einde van de middag werden de stokpaardjes van stal gehaald. 


Behendigheid ontwikkelen tijdens de ponyspelen.


Kennismaken met voltige.


Blije gezichten tijdens het foutloze vaardigheidsparcours. 


Hoi Pippi Langkous :-)


Ze zei 'ja'! 

 

Categorie: Bixiedag 2022

Ander Nieuws

  • Bram Chardon niet te kloppen in WB-wedstrijd Mechelen
    Bram Chardon niet te kloppen in WB-wedstrijd Mechelen
  • Willem Greve en Highway M TN winnen GP Mechelen
    Willem Greve en Highway M TN winnen GP Mechelen
  • Paarden en vuurwerk
    Paarden en vuurwerk