­ Bondscoach blij met prestaties paradressuurruiters in Waregem - KNHS

Bondscoach blij met prestaties paradressuurruiters in Waregem

Geplaatst op 25 april 2022 in Dressuur & Para

“Het was een fantastisch weekend en ik ben heel tevreden”, vertelt bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink enthousiast over CPEDI3* Waregem. Haar team, bestaande uit Demi Uijtewaal, Frank Hosmar, Neel van Klei en Maud de Reu, won de landenwedstrijd waaraan negen landen deelnamen. Daarnaast beleefde Rixt van der Horst met haar nieuwe troef Eisma's Akuna Matata (v. Arpeggio) een succesvol debuut met drie overwinningen.

Van der Horst was niet de enige die een hattrick scoorde; ook Demi Uijtewaal won met Winando RFS (v. Jetset-D) alle drie de proeven. “Demi heeft sinds een jaar echt de flow te pakken en dit was de eerste keer dat ze won. En dan gelijk ook drie keer plus de wedstrijd met het team, dus eigenlijk vier keer“, vertelt Joyce van Rooijen-Heuitink. ”Ik denk dat Demi dit weekend een hele goede wedstrijd heeft gereden. Winando had alle dagen heel veel uitstraling en Demi reed hem er gedurfd doorheen. En het was foutloos en dan kom je een heel eind.”

Frank Hosmar reed Guetta (v. Sandreo) drie keer naar de tweede plaats. “Frank heeft de eerste twee proeven heel goed gereden en vooral van de individuele proef heb ik echt genoten. Die was met heel veel rust en heel mooi afgewerkt. Het gemak straalde ervan af.” In de kür reed Hosmar op de muziek van zijn kampioenpaard Alphaville N.O.P. “Guetta had alleen een kür op Z2-niveau en als je mee wil doen voor de eerste plek, moet de moeilijkheidsgraad echt omhoog. Het was even gokken en ze hadden een telfout in de serie en een pirouette was niet helemaal mooi uitgereden, maar het paste heel mooi.”

Met drie derde plaatsten maakte Neel van Klei een geslaagde rentree met Edison (v. Vivaldi). “Na een jaar langs de kant door blessures moest Neel rijden om deel te mogen nemen aan het NK Dressuur. Zij zaten er vorig jaar heel goed bij maar het was even wennen om na een jaar afwezigheid gelijk internationaal te starten. Maar het paste precies goed in de planning.”

Teamlid Maud de Reu stelde met Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) enigszins teleur en moest genoegen nemen met plaats vijf, zeven en zes en het wegstreepresultaat in de landenwedstrijd. “Maud had niet helemaal haar weekend en heeft wat dingen uitgeprobeerd. Het was even zoeken en over twee weken is het NK, dan moet ze er staan. In de kür liep Webron harstikke goed maar daarin kregen ze aftrek doordat Webron op de laatste lijn aangaloppeerde en eners ging springen. Het zag er heel mooi uit maar die worden niet gevraagd in de proef”, legt Joyce van Rooijen-Heuitink uit.

Twee kersverse combinaties maakten hun debuut in Waregem: Rixt van der Horst met Eisma's Akuna Matata (v. Arpeggio) en Demi Haerkens met EHL Daula (v. Gribaldi). Van der Horst won met haar nieuwe troef alle drie de proeven. “Rixt reed de eerste dag iets afwachtend maar dat is denk ik ook logisch. De tweede dag ging ze er echt voor. Haar paard heeft nog nooit een kür gelopen en bij voorbaat waren we al blij als het oké zou zijn maar Akuna was echt heel lief. Er zaten nog wat afstemmingsdingetjes in maar ze hebben ook nog niet heel vaak kunnen oefenen. Voor nu heeft Rixt het heel goed gedaan en ik denk dat als ze wat meer combinatie is met Akuna, er meer uit te halen valt. Maar dit is een prima begin en we gaan zien wat de toekomst brengt.”

Ook over het debuut van Haerkens met Daula, die eerder uiterst succesvol in de (internationale) Lichte Tour werd uitgebracht door Danielle Heijkoop is de bondscoach enthousiast. “Voor het vertrek naar Waregem had Demi de merrie nog maar net op stal. Als je dan gelijk boven de zeventig kan scoren, biedt dat best perspectief. Ik ben heel blij dat drie last minute-combi’s, twee nieuwe en een come back-paard , een ticket voor het NK hebben kunnen scoren. Het seizoen begint nu en de top is nooit breed genoeg. Ik denk dat de groep van 13 tot 15 combinaties serieus kan gaan battelen voor het WK. Het gaat spannend worden en ik zie het met veel plezier tegemoet.”

Klik hier voor alle uitslagen van CPEDI3* Waregem

Foto Joyce van Rooijen - Heuitink en Rixt van der Horst door Hippofoto

 

 

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen