­ Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen - KNHS

Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen

Geplaatst op 31 juli 2022 in Mennen & para

“Ik heb het kampioenschap bij de paarden denk ik pas één of twee keer meegereden, nu was het een keer tijd om het NK te winnen”, vertelt Bram Chardon die eerder al vijf keer nationaal kampioen bij de ponyvierspannen werd. Hij kan weer opnieuw beginnen met tellen. “We zitten op één”, lacht Bram die alle onderdelen winnend afsloot.

Bram Chardon reed een mooie harmonieuze dressuurproef die beloond werd met 37.52 strafpunten, een score die beter was dan dat Chardon vooraf gedacht had. “Op voorhand dacht ik met dit span een score van rond de 40 te  halen. Dat het zo ruim onder de 40 schoot en het ook echt een proef was waar ik een heel goed gevoel bij had, dat is heel erg mooi”, blikt Chardon terug op zijn winnende proef.

Foutloze rit

Ook de marathon verliep naar wens voor Chardon: “Het was een technische marathon, met heel veel afrijdbare elementen. Je moest echt voorzichtig zijn. Ik had het voorwerk goed gedaan, dus de paarden waren niet te heet in de hindernissen. Ze waren daar goed te controleren en bleven tot het einde foutloos lopen. Ik maakte zelf een inschattingsfoutje in hindernis vier, waardoor ik een extra volte moest rijden. Verder heb ik een mooie foutloze en voorwaartse  marathon kunnen rijden. Met goed resultaat.”

In de vaardigheid kon Bram zich vanmiddag 5 balletjes permitteren. Dat lijkt veel maar Bram was toch op zijn hoede: “Ik was heel gebrand op de titel, maar ik weet uit Valkenswaard dat het ook zo anders kan lopen. Ik wilde de vaardigheid ook graag winnen, maar niet ten koste van alles. Dus heb ik aanvallend gereden om ook te kijken wat het span kan. Dat ik zo simpel en foutloos binnen de tijd kon rijden, dat was kicken.”

Veel publiek

Het vele publiek dat het op Paardenspektakel Beekbergen was afgekomen zag prachtige paardvriendelijke sport op een fraaie locatie. “De sfeer en het vele publiek in Beekbergen gaf het NK ook extra waarde”, meent de winnaar na het beluisteren van het volkslied. Chardon werd op het podium geflankeerd door Koos de Ronde die het zilver won en Mark Weusthof die de bronzen medaille mee naar huis neemt.

Met zijn optreden won Chardon ook de internationale wedstrijd en verdiende hiermee de nodige wereldbekerpunten voor het komende indoorseizoen.

Einduitslag Nederlands Kampioenschap

 1. Bram Chardon (Den Hoorn ZH) – 127.93
 2. Koos de Ronde (Zwartewaal) – 144.74
 3. Mark Weusthof (Rossum) – 151.74

Einduitslag CAI3* Vierspannen Beekbergen

 1. Bram Chardon (Den Hoorn ZH) – 127.93
 2. Koos de Ronde (Zwartewaal) – 144.74
 3. Benjamin Aillaud (FRA) – 146.01
 4. Chester Weber (USA) – 151.54
 5. Mark Weusthof (Rossum) – 151.74
 6. Fredric Persson (ZWE) – 154.42

Einduitslag CAI3* Tweespannen Beekbergen

 1. Martin Hölle (HUN) – 120.37
 2. Francois Dutilloy (FRA) – 133.86
 3. Franck Grimonprez (FRA) – 134.58
 4. Ewoud Boom (Nijkerk) – 144.04
 5. Rens Egberink (Bad Bentheim) – 249.74

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto Arnd Bronkhorst

 

 

Ander Nieuws

 • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
 • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
 • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
  TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg