­ Children en Junioren winnen CSIO Youth finals Peelbergen - KNHS

Children en Junioren winnen CSIO Youth finals Peelbergen

Geplaatst op 25 september 2022 in Springen

De Children en de Junioren hebben onder leiding van Edwin Hoogenraat de CSIO Youth finals in Peelbergen gewonnen. Een fantastische afsluiting van het seizoen met de beste landen aan start. De Young Riders eindigden net naast het podium, de pony-equipe werd zevende in de finale. “We hebben een heel goed seizoen gehad met de jeugd, maar dit was echt een fantastische afsluiting”, is de enthousiaste reactie van bondcoach Edwin Hoogenraat.

De junioren wonnen de eerste ronde en de finale van de FEI CSIO Youth final. Daarvoor hoefde Nick Nanning met Bandia niet eens aan start te komen. “Dat was niet eens nodig. We waren na drie combinaties al niet meer in te halen”, kijkt Hoogenraat tevreden terug. “Er stond veel te springen. Ze reden echt geweldig.” Naast Nick Nanning bestond het juniorenteam in de finale uit Thijmen Vos met I’ve got the Key, Mila Everse met Orso Del Terriccio en Emma Bocken met Kadessa Z. De laatste twee reden foutloos, Thijmen noteerde een resultaat van 6 strafpunten.

Children winnen ook
“Bij de Children stond een reële proef met hindernissen op een hoogte van 1.35m”, begint Hoogenraat. “Wij hebben paarden met veel vermogen en ruiters met veel ervaring. Er waren heel veel nullers. Gelukkig zijn mijn ruiters mentaal best sterk en hielden ze hun koppie er heel goed bij. Met drie nulrondes wonnen we de wedstrijd. Echt fantastisch.”

Jesse Berkers en Aragon Happhira reden foutloos, net als Emma Heijligers met Sambucca en Yoini van Santvooort met Ilandra. Het streepresultaat (slechts 4 strafpunten) kwam op naam van Faye Louise Vos met Monica LH.

De ponyruiters eindigden op de zevende plaats. “Met de pony’s heb ik het hele jaar niet veel keus in mijn selectie. Nu hadden we geen wegstreepresultaat met het team en dan wordt het zwaar.”

De Young Riders eindigden net naast het podium op de vierde plaats. Een goed resultaat voor het team onder leiding van Vincent Voorn.

Edwin Hoogenraat kijkt tevreden terug: “We hebben een heel succesvol seizoen gehad. En dit was een fantastisch slot hier in Peelbergen in de CSIO Youth Finals.”

Klik hier voor alle uitslagen van de CSIO Youth Finals

Ander Nieuws

  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  • Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
    Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT