­ Children-team wint landenwedstrijd in De Wolden - KNHS

Children-team wint landenwedstrijd in De Wolden

Geplaatst op 02 juni 2022 in Springen

In Veeningen heeft TeamNL bij de Children donderdag de landenwedstrijd gewonnen. Ook het individuele klassement ging naar een Nederlandse deelnemer: Renske van Middendorp uit Kootwijkerbroek. Na de spannende barrage, die door drie landen moest worden beslist, kwam Nederland uiteindelijk als winnaar tevoorschijn. Italië en Duitsland deelden de tweede plaats. De pony-equipe behaalde in de landenwedstrijd de vierde plaats.

De toeschouwers van de landenwedstrijden springen voor jeugdruiters in Veeningen zijn donderdag ruimschoots aan hun trekken gekomen. Zowel bij de Children als bij de Ponies was er sprake van een spannende wedstrijd. Bij de Children waren drie teams zonder strafpunten gebleven na de reguliere twee voorronden. Het Nederlandse team met Nederlands kampioen Emma Heijligers (Asten), Jesse Berkers (Lattrop-Brekelenkamp), Yoni van Sandvoort (Nuenen) en Renske van Middendorp (Kootwijkerbroek) moest het in de barrage opnemen tegen Italië en Duitsland, teams die eveneens met drie deelnemers foutloos waren gebleven.

Het was Renske van Middendorp die in de barrage het spits moest afbijten. Waar ze in beide voorronden telkens een balkje liet vallen met haar paard Don Lunas Galaxie, bleef ze in de beslissende rit volledig foutloos en ze zette zelfs de snelste tijd neer in de eerste rit: 36.18 seconden Daar kwam in de resterende elf ritten niemand meer onder. Op de tweede plaats eindigde de Italiaanse Anna Ruggeri met Dakotah 2, terwijl de Nederlandse Yoni van Sandvoort met Esprit de derde plaats voor zich opeiste. Nederlands kampioen Emma Heijligers maakte het succes compleet door foutloos achtste te worden en daarmee leverde ze een belangrijke bijdrage in de Nederlandse zege. Alleen Jesse Berkers bleef niet zonder fouten. Maar dat deerde niet meer, Nederland greep de winst.

Bondscoach Edwin Hoogenraat prees het Nederlands team. “Dit is een prima stel en ze hadden allen de zenuwen onder controle. Het was heel mooi dat Renske van Middendorp in de barrage heel waardevol was met haar snelle foutloze rit.”

Landenwedstrijd pony’s
Ook de pony-equipe stond onder leiding van Edwin Hoogenraat. Later op de middag behaalde het team de vierde plaats in de landenwedstrijd met een totaal van 16 strafpunten (8 in beide manches). Siebe Leemans reed beide manches foutloos met Noriego vd Rillo. Met twee keer vier strafpunten zorgden Yfke Priem en Ava Eden van Grunsven voor het meetellende resultaat voor Nederland.
De Ieren wonnen de wedstrijd, voor de Belgen en het team uit Groot-Brittannië.

Morgen staan de landenwedstrijden voor de junioren en young riders op het pogramma. 

 

Klik hier voor de volledige uitslag van de Landenwedstrijd Children 

Klik hier voor de volledige uitslag van de Landenwedstrijd pony's

Klik hier voor de website van CH De Wolden

Bron: persbericht Fred Lubbers, CH De Wolden, bewerkt KNHS

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF