­ Daphne van Peperstraten en Maura Knipscheer winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup - KNHS

Daphne van Peperstraten en Maura Knipscheer winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup

Geplaatst op 06 februari 2022 in Dressuur & Para

De finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup afgelopen weekend in Exloo was een spannende strijd. Na de landenproef op vrijdag zorgde de kür op zaterdag voor verschillende verschuivingen in het eindklassement. Uiteindelijk won Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Hotmail (v. Apache) bij de young riders. Bij de junioren ging de zege naar Maura Knipscheer met Isabeau (v. Charmeur).

Daphne van Peperstaten won de eerste proef en eindigde in de kür als tweede. Haar totaalscore was voldoende voor de overwinning en daarmee nam de amazone stijlvol afscheid van haar tijd bij de young riders. “Daphne had een heel stoer begin. Na het halthouden en groeten reed ze gelijk een serie gevolgd door een pirouette. Op de AC-lijn gelijk zo beginnen was heel gewaagd en dan zit je als jury op het puntje van je stoel. Alleen de wissels konden wat meer door het lijf en meer doorgesprongen”, vertelt jurylid Sarina Mayr die samen met Gotien Sipsma en Mirjam Drenth de kür jureerde.

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Hotmail

Winnares van de kür was Sanne van der Pols met Excellentie (v. Don Schufro). In de eindstand eindigde de combinatie als tweede. “Excellentie is een heel fijn paard en liet een hele mooie draf- en galoptour zien. Alleen de stap is een dingetje.” Als derde in deze leeftijdscategorie eindigde Shanna Baars met Farzana G (v. Ampère). “Shanna reed een heel aansprekende kür en haar paard was over de benen heel goed, maar af en toe net wat te kort in de hals.”

Bij de Junioren klom Maura Knipscheer met Isabeau (v. Charmeur) van de vierde plek in de landenproef op naar de eerste plek de kür en hun totaalscore bleek voldoende voor de overwinning. “Een fantastisch silhouet, met veel go gereden en hele mooie grote wissels. Een fijn paard en echt de uitschieter”, zegt de jury lovend over Knipscheer met haar Charmeur-nakomeling. Micky Schelstraete en Gregwaard (v. Florencio) wonnen de landenproef. Na hun derde pek in de kür werden ze in de eindstand tweede. “Het lag vrij dicht bij elkaar. Micky reed een sterke kür en Gregwaard is een paard met veel kwaliteit. Maar het mocht net wat vanzelfsprekender.”

Maura Knipscheer met Isabeau

Na zijn vijfde plaats in de landenproef leek Chiel van Bedaf niet direct een kandidaat voor het podium maar na zijn sterke kür werd hij derde in de eindstand. “Zijn paard Key-West Texel bewoog heel mooi over de benen maar zou nog wat constanter in de aanleuning mogen. Daar valt zeker nog winst te behalen. Maar zo had ieder paard z’n hoogtepunten en punten waaraan gewerkt kan worden. Meerdere combinaties had de moeilijkheidsgraad omhoog gegooid. Daar was echt aandacht aan besteed. Over het algemeen werd er goed gereden en hebben we heel veel kwaliteit gezien. De ruiters en amazones konden heel goed de hoogtepunten naar boven brengen. Dat hoort ook in de kür en daar was goed over nagedacht.”

De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) te stimuleren.

Uitslag finale KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup, Exloo

Young Riders:
1 Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge), Greenpoint's Hotmail (v. Apache) proef 71,078%, kür 75,167%, totaal 73,123%;
2 Sanne van der Pols (Abbenbroek), Excellentie (v. Don Schufro) proef 67,696%, kür 77,308%, totaal 72,502%;
3 Shanna Baars (Nieuw-Vennep), Farzana G (v. Ampère) proef 69,510%, kür 74,892%, totaal 72,201%.

Junioren:
1 Maura Knipscheer (Bergen), Isabeau (v. Charmeur) proef 66,364%, kür 75,442%, totaal 70,903%;
2 Micky Schelstraete (Gemonde), Gregwaard (v. Florencio) proef 69,040%, kür 71,675%, totaal 70,358%;
3 Chiel van Bedaf (Etten-Leur), Key-West Texel (v. Toto Jr.) proef 66,313%, kür 73,292%, totaal 69,803%.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken