­ Dinja van Liere hoogste voor TeamNL op wereldranglijst dressuur - KNHS

Dinja van Liere hoogste voor TeamNL op wereldranglijst dressuur

Geplaatst op 05 augustus 2022 in Dressuur & Para

Dinja van Liere en Hermès staan op de meest recente FEI wereldranglijst dressuur op de zesde plaats. Daarmee is de amazone uit Uden de hoogstgeplaatste voor TeamNL. Teamgenoten Marieke van de Putten en Thamar Zweistra, die vanaf morgen van start gaan op het WK in Herning, staan op de plaatsen 38 en 40.

Op de wereldranglijst van de springruiters is de ruiter of amazone geplaatst met de resultaten van alle paarden die hij of zij in het jaar behaald heeft. De dressuurranking is gebaseerd op de resultaten over een kalenderjaar van de combinatie paard en ruiter/amazone.

Zo staat Dinja van Liere met haar toppaard Hermès op de zesde plaats, na goede resultaten op het EK in Hagen en overwinningen vorig jaar in Aken, dit jaar in Exloo en Rotterdam. Met haar ‘tweede’ paard Hartsuijker, die van Liere dit jaar op drie internationale wedstrijden uitbracht, staat Dinja op plaats 214 op de ranking.

Marieke van der Putten en Torvestlettens Titanium RS2 namen sinds vorig jaar oktober deel aan acht internationale wedstrijden. Tweemaal wisten ze te winnen in Lier en Opglabbeek. In Aken debuteerden ze sterk met de vierde plaats met het team in de landenwedstrijd. Ze beginnen morgen aan het WK als de nummers 38 van de wereld.

Thamar Zweistra reed met Hexagon’s Ich Weiss de wereldbekerfinale in Leipzig en maakte in Rotterdam deel uit van het winnende team in de landenwedstrijd. De combinatie staat nu op plaats 40 op de wereldranglijst. Met haar ervaren Hexagon’s Double Dutch is Thamar Zweistra de nummer 42 van de wereld.
Dat is precies een plaats hoger dan Denise Nekeman en Boston STH, de reservecombinatie voor team van bondcoach Alex van Silfhout voor het WK.

Emmelie Scholtens en de negenjarige hengst Indian Rock reden in april van dit jaar in Kronenberg hun eerste internationale Grand Prix wedstrijd, waar ze gelijk de Grand Prix en de Kür op Muziek wonnen. Daarna volgden CDI Exloo en het CHIO in Rotterdam. Op de wereldranglijst staat de combinatie op plaats 194.

Klik hier voor de wereldranglijst dressuur

Foto: Dinja van Liere met Hartsuijker in Aken (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
  • Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon
    Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon