­ Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart - KNHS

Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart

Geplaatst op 12 november 2022 in Dressuur & Para

Dinja van Liere en Emmelie Scholtens reden hun paarden Hartsuijker en Indian Rock naar nieuwe recordscores in de Kür op Muziek van de FEI Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart. Maar de scores van 80.225 en 80.125 procent waren slechts goed genoeg voor de zesde en zevende plaats. De Duitsers bleken in eigen huis oppermachtig op de eerste vijf plaatsen. Marieke van der Putten eindigde op plaats 11.

Het Duitse publiek leefde enorm mee met de combinaties in de grote Hans Marten Sleyer Halle. De drie amazones van TeamNL kregen ook veel support en waardering vanaf de tribunes.
Dinja van Liere reed de tienjarige vos Hartsuiijker in zijn eerste wereldbeker en in zijn tweede Grand Prix Kür naar 80.225%. Daarmee verbeterden ze hun vorige score met bijna drie procent. Het bleek goed voor plaats zes in de wedstrijd.

Indian Rock overtuigde op veel onderdelen in zijn Kür op Muziek, maar ook zijn gebrek aan ervaring speelde nog wat parten in de proef. Het publiek was heel enthousiast toen Emmelie Scholtens in een mooie vrije stap de ring verliet. De vele hoogtepunten leverden een score op van 80.125 in hun eerste indoorwedstrijd. Daarmee verbeterden Emmelie en Indian Rock hun hoogste Kür score met vier procent en die van het WK in Herning met zes procent. Er zit dus nog veel meer in bij de pas negenjarige KWPN-dekhengst.

Marieke van der Putten en Torvelettens Titanium RS2 eindigde in de wedstijd op plaats elf met een score van 77.690.
In de tussenstand van de wereldbeker dressuur staat Thamar Zweistra na drie van de elf wedstrijden op plaats 6. Emmelie Scholtens vinden we op plaats 10. De volgende wedstrijd is over veertien dagen in Madrid

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand

Ander Nieuws

  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam