­ Drie dressuurkampioenen gehuldigd op derde Hippiade-dag - KNHS

Drie dressuurkampioenen gehuldigd op derde Hippiade-dag

Geplaatst op 18 augustus 2022

Op de derde dag van de Hippiade was er weer veel mooie dressuursport te zien en te bewonderen, ditmaal bij de paarden. Er werden drie kampioenen gehuldigd in de klassen M1, M2 en Z1. Aan het einde van de dag mochten alle winnaars plaatsnemen op het podium bij MedalPlaza voor hun medailles, prachtige sponsorprijzen en het afsluitende Wilhelmus.

Monsterscore voor Annemijn Boogaard in de klasse M1

Met een overweldigende score van maar liefst 76,056% schreef de 21-jarige Annemijn Boogaard vandaag de klasse M1 sponsored by Agradi op haar naam. Ze liet daarmee met haar paard Mr. Magnum Bth de concurrentie ver achter zich. Nog wat beduusd door haar succes vertelt Annemijn: “Mijn paard liep echt super vandaag. In de eerste proef had ik nog een stomme ruiterfout door verkeerd te rijden maar vanmiddag liep alles perfect. Na de proef kreeg ik zelfs een applaus van de juryleden. Ik dacht ‘dan zit het vast wel goed’. En dan die hoge score, niet normaal!”

Op de vraag wat de sterkste kwaliteiten zijn van vijfjarige topper is de Zeeuwse amazone heel stelling: “Ja, wat niet?! Magnum doet het altijd. Hij heeft geweldig goede gangen en loopt heel mooi ruim door zijn lijf. Hij kan ook ontzettend fijn schakelen, zowel verruimen als terugkomen. Hij is voor mij het complete plaatje. Hij zat dit jaar ook bij de selectie van de laatste twaalf voor het WK Jonge dressuurpaarden, dus dat geeft wel aan dat het een fantastisch paard is en veel kwaliteiten heeft. We zijn goed op weg denk ik. Voor de toekomst wil ik proberen er zoveel mogelijk eruit halen. Maar eerst hier maar even van genieten. Nu weer 3,5 uur terug naar Zeeland met de trailer. Maar we nemen een super mooie gouden medaille mee dus het wat het zeker waard!”

Uitslagen dressuurklasse M1 sponsored by agradi

 1. Annemijn Boogaard (Borsele, Zeeland) – Mr Magnum Bth, 76,056%
 2. Annelotte Felix (Ijsselmuiden, Overijssel) – Merle Quina Tf, 71,278%
 3. Melanie Woutersen (Naaldwijk, Zuid-Holland) – Mi Morena, 70,000%


Annemijn Boogaard met Mr Magnum Bth

Eline van Egmond verrast door winst in de klasse Z1

Zonder verwachtingen stapte Eline van Egmond vanochtend op haar paard voor haar proeven in de klasse Z2. Ze wist de zenuwen goed onder controle te houden want met een score van 71,095 mag zij zich de nieuwe kampioene van de klasse Z1 noemen met haar paard Leonardo Da Silicia. Na de prijsuitreiking vertelt Eline enthousiast: “Heef gaaf! Ik had vanochtend al een heel fijne proef gereden maar wel met een paar kleine dingetjes. Dus het kon zeker beter. Mijn instructeur Gerard Hogervorst was erbij en die zei dat ik wel dik 70% kon halen. ’s Middags tijdens mijn tweede proef voelde het heel fijn en ging ik gewoon knallen. En het is gelukt! Echt fantastisch! Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Eline vervolgt: “Ik heb mijn paard nu drie jaar en het is echt een heerlijk beest. Hij blijft altijd lopen, is uberknap en superlief. Hij heeft eigenlijk alles. Hij staat altijd aan, maar dan wel op de goede manier. Hij zal altijd zijn best voor je doen. Ik hoop nog heel lang van hem te mogen genieten. Hij gaat voorlopig ook nog niet weg dus we gaan gewoon rustig verder trainen en dan zien we wel wat de toekomst nog brengt.”

Uitslagen dressuurklasse Z1 sponsored by Horka

 1. Eline van Egmond (Lisserbroek, Noord-Holland) – Leonardo Da Silica, 71,095%
 2. Jesper van Heijst (Bergschenhoek, Zuid-Holland) – Keep in Mind, 68,143%
 3. Nicky Snijder (Nieuwleusen, Overijssel) – L’Unique Sth, 67,524%


Eline van Egmond met Leonardo Da Silica

Tweede KNHS-titel op rij voor Saskia van Es

Hoewel ze afgelopen winterseizoen in Ermelo ook al werd gehuldigd als kampioen met haar paard Fireball in de klasse L2, was het zeker geen zekerheid dat het op de Hippiade in de klasse M2 ook zou lukken. “De entourage op het buitenterrein is heel anders dan binnen en mijn paard is nogal prikkelbaar met geluid. Ik had daarom ook helemaal geen verwachtingen. Maar hij was er eigenlijk heel relaxt onder en gaf me een super fijn gevoel. Zeker in de finaleproef kon ik van begin tot eind precies rijden zoals ik het zou willen hebben. Dus ik ben heel tevreden!”

Saskia vervolgt: “Ik ben super trots op hem. Je kunt gewoon zien dat hij het afgelopen jaar weer veel geleerd heeft. Fireball is gewoon een super fijn paard. Hij is hengst maar wel ontzettend braaf en goed te rijden. Hij kan wel een echte ‘machoman’ zijn maar dat werkt eerder in zijn voordeel dan in zijn nadeel. Ik heb zeker hoge verwachtingen van hem. Ik denk zomaar dat hij de opvolger kan worden voor mijn huidige paard Italo die ik nu op Grand Prix-niveau rijd. Hij krijgt absoluut zijn tijd want hij is nog jong zat maar ik zie in hem echt het potentie voor het hogere werk later.”

Uitslagen dressuurklasse M2 sponsored by Pavo

 1. Saskia van Es (Schaesberg, Limburg) – Fireball, 72,167%
  2. Mara de Vries (Werkendam, Noord-Brabant) – Probarn Mellevanck PP, 69,667%
  3. Francis Jansen (Beuningen, Gelderland) – Lafhira, 68,389%

 
Saskia van Es met Fireball

 Foto's: Digishots

 

Ander Nieuws

 • De vier basisbehoeften van een sportpaard
  De vier basisbehoeften van een sportpaard
 • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
 • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie