­ Drie uit vijf voor Nederlandse springruiters bij The Dutch Masters - KNHS

Drie uit vijf voor Nederlandse springruiters bij The Dutch Masters

Geplaatst op 12 maart 2022 in Springen

Leopold van Asten, Harrie Smolders en Kevin Jochems zorgden ervoor dat drie van de vijf internationale springrubrieken van The Dutch Masters-Indoor Brabant Horseshow een Nederlandse winnaar kende. In de Indoorderby op zaterdagavond was de top vier zelfs oranje gekleurd. Het was Kevin Jochems die met Cornetboy de overwinning greep.

In de openingsrubriek op vrijdag was Leopold van Asten de sterkste met VDL Groep Iron Z. Harrie Smolders (foto onder) won met de jonge hengst Escape Z de tweede vijfsterren rubriek van het superevenement in de Brabanthallen. Maikel van der Vleuten, die zaterdagavond gehuldigd werd als Ruiter van het Jaar 2021, reed zich naar de vierde plaats met Edgar.

In de hoofdrubriek van de vrijdagavond waren de plaatsten 3, 4 en 5 voor Piet Raymakers jr. met Van Schijndel’s Gladstone, Sanne Thijssen met Con Quidam RB en Willem Greve met Highway M TN.
Willem ging er zaterdagavond met Highway M TN bijna met de overwinning vandoor in de Audi prijs, waarin ze veruit de snelste tijd reden. Maar een fout op de laatste oxer betekende de tweede plaats achter Pieter Devos. Marc Houtzager eindigde in de hoofdrubriek van zaterdagavond als derde met Holey Moley.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto’s: Leopold van Asten met VDL Groep Iron Z en Harrie Smolders met Escape Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan