­ Drie uit vijf voor Nederlandse springruiters bij The Dutch Masters - KNHS

Drie uit vijf voor Nederlandse springruiters bij The Dutch Masters

Geplaatst op 12 maart 2022 in Springen

Leopold van Asten, Harrie Smolders en Kevin Jochems zorgden ervoor dat drie van de vijf internationale springrubrieken van The Dutch Masters-Indoor Brabant Horseshow een Nederlandse winnaar kende. In de Indoorderby op zaterdagavond was de top vier zelfs oranje gekleurd. Het was Kevin Jochems die met Cornetboy de overwinning greep.

In de openingsrubriek op vrijdag was Leopold van Asten de sterkste met VDL Groep Iron Z. Harrie Smolders (foto onder) won met de jonge hengst Escape Z de tweede vijfsterren rubriek van het superevenement in de Brabanthallen. Maikel van der Vleuten, die zaterdagavond gehuldigd werd als Ruiter van het Jaar 2021, reed zich naar de vierde plaats met Edgar.

In de hoofdrubriek van de vrijdagavond waren de plaatsten 3, 4 en 5 voor Piet Raymakers jr. met Van Schijndel’s Gladstone, Sanne Thijssen met Con Quidam RB en Willem Greve met Highway M TN.
Willem ging er zaterdagavond met Highway M TN bijna met de overwinning vandoor in de Audi prijs, waarin ze veruit de snelste tijd reden. Maar een fout op de laatste oxer betekende de tweede plaats achter Pieter Devos. Marc Houtzager eindigde in de hoofdrubriek van zaterdagavond als derde met Holey Moley.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto’s: Leopold van Asten met VDL Groep Iron Z en Harrie Smolders met Escape Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF