­ Droes geconstateerd op KWPN-centrum - KNHS

Droes geconstateerd op KWPN-centrum

Geplaatst op 26 augustus 2022

Vandaag, vrijdag 26 augustus, is bij één merrie op het KWPN-centrum in Ermelo droes vastgesteld. Deze merrie had wat temperatuurverhoging en op basis van een neusswab is vastgesteld dat het om droes gaat. Bij enkele andere merries wordt ter controle mogelijk ook nog een neusswab afgenomen. Alle benodigde voorzorgsmaatregelen worden door het KWPN genomen en het KWPN-centrum wordt met hekken afgezet. De Hippiade die vandaag en morgen plaatsvindt op het Nationaal Hippisch Centrum kan vanwege de genomen voorzorgsmaatregelen verantwoord en veilig doorgaan.

Voorzorgsmaatregelen KWPN-Centrum
Op het KWPN-centrum worden nu in overleg met het Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek en prof. Marianne Sloet alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Hierbij wordt het droesprotocol strikt nageleefd, wat onder meer inhoudt dat de mest van het KWPN-centrum gescheiden wordt opgeslagen en afgevoerd. Tevens wordt het KWPN-terrein middels hekken afgezet, zodat er ook geen bewegingen kunnen plaatsvinden van het KWPN-centrum naar het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum en vice versa. Hierdoor kunnen de geplande evenementen op het Nationaal Hippisch Centrum verantwoord en veilig doorgaan. Het KWPN-stallencomplex is uiteraard momenteel niet toegankelijk voor bezoekers, ook niet voor eigenaren van deelnemende EPTM-merries.

Alle paarden op het KWPN-centrum worden tweemaal daags getemperatuurd, op dit moment is bij geen enkel paard koorts geconstateerd. De merrie waarbij droes is geconstateerd staat in isolatie en wordt door de eigenaar opgehaald. De eigenaren van enkele merries die recent het KWPN-centrum hebben verlaten zijn reeds geïnformeerd. Aan hen is geadviseerd om de betreffende merries thuis te isoleren en tweemaal daags te temperaturen.

Hippiade en KNHS-Talentendag gaan door
Doordat het KWPN alle benodigde voorzorgsmaatregelen in acht neemt kunnen de geplande evenementen op het Nationaal Hippisch Centrum verantwoord en veilig doorgaan. De Hippiade die vandaag en morgen plaatsvindt gaat door. De Hippiade maakt geen gebruik van de faciliteiten van het KWPN-centrum. Ook de KNHS-Talentendag die maandag plaatsvindt op het Nationaal Hippisch Centrum gaat door.

 

 

 

 

 


 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  • Wisseling proeven Paardrijden.nl
    Wisseling proeven Paardrijden.nl
  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson