­ EK jeugd Oliva: Young Riders vijfde, Mel Thijssen zevende - KNHS

EK jeugd Oliva: Young Riders vijfde, Mel Thijssen zevende

Geplaatst op 12 juli 2022 in Springen

Net als de junioren staan de Young Riders na het eerste onderdeel van het EK, een wedstrijd op snelheid met strafseconden per afgeworpen balk, op de vijfde plaats. Mel Thijssen is van Oranje op plaats 7 de beste. Skye Morssinkhof en Vincent Dings staan beide in de top 20. Een goede start voor de pupillen van bondscoach Vincent Voorn.


Voor Mel Thijssen, lid van het KNHS Talententeam, is Oliva haar zesde EK. Die ervaring benutte ze door met Cartolana 2 geweldig te starten aan het kampioenschap. In een hoog tempo en nergens een meter te veel rijdend zetten ze de klok stil op 76.15 seconden. Op dat moment goed voor de tweede plaats. Dat werd uiteindelijk na 86 starts de zevende plaats. Op de leider, de Ier Jason Foley, heeft Mel in het klassement nu een achterstand van 2.29 strafpunten

Ondanks de springfout op hindernis 2 eindigde Skye Morssinkhof met G-Vingino Blue in de top van het klassement op de 17e plaats. Zonder de fout waren ze anders op de derde plaats geëindigd. De tijd over de finishlijn was 78.29 seconden (3.36 str pnt).

Vincent Dings en Cream Couleur HDH eindigden met een hele goede, vlotte en aanvallend gereden, foutloze eerste omloop op plaats 20. Hun tijd van 78.45 seconden is omgerekend in strafpunten: 3.44.

De strafpunten van Mel, Skye en Vincent samen brengt het team van Vincent Voorn op de vijfde plaats met 9.09 strafpunten. Ierland gaat aan de leiding met 5.96. Dat is minder dan een springfout verschil. De landenwedstrijd voor de Young Riders krijgt donderdag een vervolg met de eerste van de twee omlopen. 

Babs Kerkhoffs die vorige week nog opgeroepen werd om in te vallen voor Mans Thijssen, reed een prima wedstijd met Evita van Spieringen. Met een goed grondtempo finishte de Limburgse in een eindtijd van 83.72 seconden. Dat was inclusief de vier strafseconden voor de afgeworpen balk. 

Iris Michiels eindigde precies achter Babs in 83.78 seconden op plaats 50. Iris en Bugano de l’Abbye liepen tegen een springfout aan bij een prima start van het EK.

Klik hier voor de uitslag van de eerste wedstrijd van het EK Young Riders

Klik hier voor de tussenstand

Klik hier voor de tussenstand van het landenklassement

Foto: Mel Thijssen en Cartolana 2 in Oliva (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023