­ EK Pony's: Yfke Priem sluit EK af met individuele achtste plaats - KNHS

EK Pony's: Yfke Priem sluit EK af met individuele achtste plaats

Geplaatst op 07 augustus 2022 in Springen

Tijdens het Europees kampioenschap voor pony’s in het Poolse Strzegom heeft Yfke Priem met Zafarano van het Gehucht Z een mooie achtste plaats behaald in de individuele finale. De Ierse springruiters waren oppermachtig met goud, zilver en brons.

Yfke Priem en haar pony Zafarano van het Gehucht Z gingen de finale dag in met vier strafpunten. In de eerste manche sprong het paar helaas één balk eraf en hadden drie tijdfouten. In de tweede manche herstelden ze zich en bleven foutloos. Priem kwam op een totaal score van elf strafpunten en de achtste plek.

“In de eerste manche merkte ik dat Zafarano wat moe werd na de driesprong. Helaas liep hij hierdoor tegen een balk en wat tijdsfouten aan. De tweede manche ging helemaal volgens het plan wat Edwin en ik besproken hadden. Ik ben ontzettend blij. Nu even rust. Het NK komt te vroeg, maar eind september hoop ik de NationCup te rijden en eind van het jaar de WorldCup.”

Het gehele podium was Iers. James Darwin won goud na barrage met zijn landgenoot James Brennan. Coen Williams pakte het brons.

Bondscoach Edwin Hoogenraat kijkt tevreden terug op het EK. "Vooraf hadden we niet gedacht hier met het team brons te winnen. Het is een mooie medaille. We hebben er keihard voor gewerkt en alles viel op het goede moment op zijn plaats. De achtste plaats van Yfke om het af te sluiten is ook geweldig."
Bethany Vos en Siebe Leemans besloten om verschillende redenen niet meer in de finale van start te gaan. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Yfke Priem en Zafarano van het Gehucht Z door Judith Litjens.

Ander Nieuws

  • KNHS Topsport Jeugdcompetitie goed van start
    KNHS Topsport Jeugdcompetitie goed van start
  • KNHS Hartog Trophy: Eerste rijstijlcompetitiewedstrijd van start
    KNHS Hartog Trophy: Eerste rijstijlcompetitiewedstrijd van start
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023