­ EK Pony's: Zilver voor Maddy Dijkshoorn in Kür op muziek - KNHS

EK Pony's: Zilver voor Maddy Dijkshoorn in Kür op muziek

Geplaatst op 07 augustus 2022 in Dressuur & Para

Met een fantastische zilveren medaille in de Kür op muziek sloot Maddy Dijkshoorn het Europese kampioenschap in Strzegom af. Met haar pony Boogie de L’Aube reed ze een hele mooie proef die met een persoonlijk record van 77,795% werd beloond. Esmee Boers liep de bronzen medaille op een haar na mis, het scheelde 0,005%.

Maddy Dijkshoorn was super tevreden na afloop van haar kür met haar pony Boogie de L’Aube. Het leverde de amazone 77,795% op wat opnieuw een pr betekende. Het jurylid bij B plaatste haar zelfs als eerste met dik 83%. De twaalfde plaats bij C en de elfde plaats bij M viel daarbij erg uit de toon.

“Met losrijden liep hij fantastisch. Toen we de ring in kwamen had ik het gevoel, dat ik er wel meer aan moest rijden, maar schijnbaar zag het er zo niet uit. Ik was ook heel tevreden na mijn proef", vertelt Maddy Dijkshoorn. "Ik kom uit de springsport en heb pas enkele jaren geleden de definitieve stap naar de dressuur gemaakt. Voorheen dacht ik dat hier weinig uitdaging in zat, maar nu ik zelf op dit niveau rijd, merk ik dat dit toch echt niet waar is. Ook in de dressuur zit veel uitdaging. Ik heb wel profijt van het feit dat ik ook spring. Het maakt je net wat handiger. Nu zo naar huis en dan staat over tien dagen het NK weer op de agenda.”

De Duitse Mia Allegra Lohe behaalde goud met 80,355% en het brons ging verrassend naar de Poolse Veronica Pawluk met 77.490%. Esmee Boers werd vierde met een heel klein verschil, namelijk 77,485%. Morgan Walraven werd achtste met 75,535%.

Uitslag Kür op Muziek:
1. Mia Allegra Lohe (DUI) - Tovdals Golden Future Imperial, 80.355%
2. Maddy Dijkshoorn (Benthuizen) - Boogie de l'Aube, 77.795%
3. Veronica Pawluk (POL) - D'Artagnan 187, 77.490%
4. Esmee Boers (Nieuw-Vennep) - Beauty M, 77.485%
8. Morgan Walraven ('s-Gravendeel) - Devill's Kiss Naoni, 75.535%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Judith Litjens.

 

Ander Nieuws

  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken