­ Emmelie Scholtens stelt kwalificatie Parijs veilig - KNHS

Emmelie Scholtens stelt kwalificatie Parijs veilig

Geplaatst op 07 augustus 2022 in Dressuur & Para

In Herning stelde Emmelie Scholtens als laatste amazone voor TeamNL de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs veilig. Met de pas negenjarige Indian Rock scoorde de amazone uit Gorinchem 74,41% en daarmee lijkt voor Nederland de plek in de top 6 van de landenwedstrijd veiliggesteld.

"Indian Rock deed het heel goed. Hij kijkt nergens naar, hij doet zoals altijd zijn best en hij was geconcentreerd op mij. Het is een heel werkwillig paard met een heel goed karakter. Natuurlijk valt er nog wel wat aan te merken op de proef, maar in de training is dat ook nog steeds zoeken. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Hij doet heel veel in de piaffe en de passage en dat zie je nu nog terug in de balans. Heel veel paarden doen lang niet zoveel als hij doet, dus ik neem hem dit niet kwalijk. Het is voor mij ook leuk dat het nu nog niet af is. Als het op zijn leeftijd al klaar en af zou zijn, was het ook niet goed. Juryleden zien hem graag en ik natuurlijk ook", lacht Scholtens na afloop.

Onervaren
Met zijn pas negen jaar is de KWPN-hengst een van de jongere deelnemers in het veld en hij heeft nog relatief weinig Grands Prix in de benen. De reden dat Scholtens voor Indian Rock kiest is omdat stalgenoot Desperado langs de kant staat. "Eigenlijk had ik liever niet met zo'n onervaren paard kampioenschappen gereden, maar ik denk dat Nederland hem nodig heeft. Ik denk ook niet dat hij hier van slijt. Het is een makkelijk paard om mee te nemen. Daarin verschilt hij wel van zijn vader Apache, maar qua intelligentie en werkwilligheid zijn het evenbeelden. Ik zie veel overeenkomsten."

Startlijst/uitslagen

Bekijk hier de website van het Wereldkampioenschap in Herning

Emmelie Scholtens en Indian Rock in de training Foto: Hippofoto.be

Ander Nieuws

  • Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
    Beleef de spectaculaire jeugdmiddag tijdens de KWPN Stallion Show
  • WK Ermelo: wisseling van de wacht
    WK Ermelo: wisseling van de wacht
  • Maud de Reu en Spieren voor Spieren organiseerden middag voor kinderen met spierziekte
    Maud de Reu en Spieren voor Spieren organiseerden middag voor kinderen met spierziekte