­ Eventingteam pony’s zesde op EK - KNHS

Eventingteam pony’s zesde op EK

Geplaatst op 07 augustus 2022 in Eventing

Tijdens het Europees kampioenschap voor pony’s in het Poolse Strzegom is het eventingteam als zesde geëindigd. In het individuele klassement was Kane van Houten op plaats 20 de beste.

Alle vier de combinaties uit het team van bondscoach mans Buurman reden de wedstrijd uit. Een mooi resultaat.

In de cross wisten Brigit Bing, Mikai Brandes en Yenthe Beukers niet zonder hindernisfouten te blijven, maar wisten de problemen wel op te lossen. Kane van Houte reed een super cross, met maar een kleine tijdsoverschrijding. Twee springfouten in het springen brachten hem op een uiteindelijke 20e plaats in de eindrangschikking.

Bondscoach Mans Buurman kijkt terug. “Het is een jong team, met nog weinig ervaring. Voor alle vier is het hun eerste EK. Daar stel je je verwachting ook op in. Het is dan fijn, als ze met een goed gevoel de cross uit kunnen komen, zodat we wat hebben waar we op verder kunnen bouwen. Ze hebben zich allemaal goed aan hun plan gehouden. Helaas waren er wat langslopers, maar ondanks dat hebben ze laten zien, dat ze hun hoofd erbij kunnen houden en eraan blijven rijden. Kane reed een top rondje. Hij had zijn pony er goed aanstaan en reed bijna de optimale tijd. Natuurlijk zou je qua resultaat graag beter willen. Maar ik mag zeker niet ontevreden zijn over de kids en hun pony’s.”

Het Ierse team won de landenwedstrijd.

Kijk hier voor alle resultaten

Foto Kane van Houte door Judith Litjens

Ander Nieuws

  • IJzersterk deelnemersveld Military Boekelo-Enschede
    IJzersterk deelnemersveld Military Boekelo-Enschede
  • Verslag eventingforum 13 september 2022
    Verslag eventingforum 13 september 2022
  • WK-debutante Sanne de Jong: "Ik ben trots op Enjoy"
    WK-debutante Sanne de Jong: "Ik ben trots op Enjoy"