­ FEI annuleert Wereldkampioenschap Endurance 2022 - KNHS

FEI annuleert Wereldkampioenschap Endurance 2022

Geplaatst op 09 september 2022 in Endurance

Het FEI-bestuur heeft gisteren het WK Endurance geannuleerd. Als voornaamste reden geeft de FEI op dat zij bezorgd waren of dat de organisatie de route tijdig gereed zou hebben, de veiligheid van de ruiters en de paarden kon garanderen en het ontbreken van gedetailleerde planningschema’s in aanloop naar het kampioenschap. De inschrijvingsprocedure voor een nieuwe gastheer van het kampioenschap wordt hierdoor heropent.

Na het opzeggen van de hostagreement met de organisatie van het WK Endurance in Verona kreeg het organisatiecomité 10 dagen de tijd om de situatie te verhelpen en de aan de orde gestelde kwesties aan te pakken. "Dit was geen makkelijke beslissing, omdat we volledig begrijpen welke gevolgen dit zal hebben, maar we moesten onze verantwoordelijkheid nemen en het oordeel van onze technische deskundigen respecteren", zei FEI-voorzitter Ingmar De Vos. "We hebben tot nu gewacht, omdat we oprecht hadden gehoopt dat de kwesties die eerder met het organisatiecomité aan de orde waren gesteld, na verschillende bezoeken ter plaatse en vergaderingen zouden zijn opgelost, maar dat was helaas niet het geval. Eerder afzeggen zou voorbarig zijn geweest, en later afzeggen zou nog meer ontwrichtend hebben gewerkt.”

Aanbevelingen opgevolgd
Ingmar de Vos vervolgt: "Dit is echt jammer voor alle betrokkenen, maar als de deskundigen van mening zijn dat de veiligheid van de atleten - zowel de ruiters en amazones als de paarden - niet kan worden gegarandeerd, heeft het bestuur geen andere optie dan hun aanbevelingen op te volgen.”

WK verzet naar uiterlijk eind april 2023
Het FEI-bestuur heeft besloten dat het verschoven kampioenschap uiterlijk 30 april 2023 moet plaatsvinden om organisatoren uit alle regio's van de wereld in de gelegenheid te stellen een bid uit te brengen en gezien het feit dat andere FEI Endurance Kampioenschappen later in 2023 gepland staan. De inschrijvingsprocedure voor het kampioenschap wordt heropend op maandag 12 september.

Kwalificaties blijven geldig
De verkregen kwalificatie voor het FEI Endurance Wereldkampioenschap 2022 blijft geldig en de genomineerde inschrijvingen zullen opnieuw worden geopend.

Ander Nieuws

  • Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
    Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
    Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend