­ Goud en brons bij WK jonge dressuurpaarden in Ermelo - KNHS

Goud en brons bij WK jonge dressuurpaarden in Ermelo

Geplaatst op 11 september 2022 in Dressuur & Para

Goud en brons was de medailleoogst op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo voor de Nederlandse ploeg. De KWPN-dekhengst Kjento prolongeerde zijn wereldtitel met de Britse amazone Charlotte Fry in het zadel met overmacht. Verrassender was de bronzen medaille voor junioren amazone Jill Bogers en de zesjarige Lennox U.S. Kirsten Brouwer was met My Precious de beste voor Nederland bij de vijfjarigen met de vierde plaats.

Dat de Britse Charlotte Fry na het WK in Herning in Ermelo haar derde wereldtitel van het jaar zou winnen was na de kwalificatie op het WK voor zevenjarige dressuurpaarden op vrijdag heel voorspelbaar. En dat gebeurde vandaag door met de hengst Kjento van haar werkgever Gert Jan van Olst de wereldtitel te prolongeren. Een ongekend succes voor de Britse amazone die op het WK in Ermelo actie kwam voor het Nederlandse KWPN team.

Marieke van der Putten, de enige Nederlandse in de finale van de zevenjarigen, eindige op de achtste plaats met Kuvasz RS2. De lichtvoetige ruin is een zoon van Glamourdale, waarmee Fry dit jaar twee wereldtitels won op het WK in Herning.

Zesjarigen: verassing Lennox U.S.
Niet Las Vegas met Emmelie Scholtens of Lightning Star met Kirsten Brouwer maar Jilll Bogers en de KWPN hengst Lennox U.S. veroverden een medaille op het WK in Ermelo bij de zesjarigen. De zoon van Grand Galaxy Win, gefokt uit de volle zus van de hengst Zack, ontving in de finale op zondagmiddag een 9,4 voor zijn galop, een 9,5 voor ‘submission’ en een 9.0 voor toekomstperspectief. Met een gemiddelde van 8.9 liet Lennox U.S. zijn collega dekhengst Las Vegas (9.74) achter zich.

Met Emmelie Scholtens in het zadel strooide de imponerende Las Vegas met zijn talenten. Zo ontving de zoon van Ferdeaux een 9,5 voor zijn draf, een 9,6 voor de galop en een 8,8 voor toekomstperspectief. Het leverde de vierde plaats op.
De Spanjaard Fransisco Benitez Sanchez werd vijfde voor het Nederlandse team met Lord Platinum die net als de op de achtste plaats geëindigde Lightning Star een nakomeling is van de Ferguson.

Vijfjarigen: Kirsten Brouwen en My Precious vierde
Bij de vijfjarige vond de finale op zaterdagmiddag plaats voor een enthousiast publiek. Kirsten Brouwer was de beste voor de Nederlandse afvaardiging met haar talentvolle, energieke merrie Lightning Star, de derde nakomeling van Ferguson in de WK finales.


De Nederlandse Franka Loos werd vijfde met Racoon, die uitkwam voor het Belgische team.

Klik hier voor alle uitslagen van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo

Foto’s: www.hippofoto.be

Ander Nieuws

  • Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
    Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup
    Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup