­ Guiness met Johan Laseur Nederlands kampioen jachtpaarden - KNHS

Guiness met Johan Laseur Nederlands kampioen jachtpaarden

Geplaatst op 24 april 2022

Op zaterdag 23 april werd het NK Jachtpaarden 2022 georganiseerd op Landgoed De Valouwe in Ede. Na een prachtige dag werd de schimmel Guiness gereden door Johan Laseur uitgeroepen tot kampioen.

Leden van de Midland Hunt, Veluwe Hunt, Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging en Jachtverenging Soestdijk brachten hun paarden uit voor de titel Nederlands kampioen (Masters klasse) en Nationaal kampioen (Members klasse). ’s Ochtends werden de paarden in de voorkeuring beoordeeld op exterieur, gangen en verzorging. Na de eerste tussenstand werd om 12:00u gestart met de terreinproef (cross country). Een mooie cross, gebouwd door parcoursbouwer en voorzitter van het NK Jachtpaarden Dirk Stuip.

In de terreinproef werden de paarden en ruiters getest op diverse onderdelen die zij in de slipjacht tegen kunnen komen. Natuurlijke hindernissen, het openen en sluiten van een hek, waterpartijen en het springen van sloten. Na de terreinproef werden de beste zes paarden uit de Masters klasse voor een laatste beoordelingsronde gereden door twee buitenlandse juryleden; Maria McNamara uit Ierland en William Cursham uit Engeland. Hierna volgde de definitieve klassering.

In de zwaarste klasse was Guiness gereden door Johan Laseur overtuigend en werd daarmee Nederlands kampioen. Het nationaal kampioenschap in de Members klasse was voor Tooreigh Harry, gereden door Gijs Plijnaar. De prijs voor de beste terreinproef ging naar Jameson, gereden door Valerie van den Oord.

Uitslag Masters klasse:
1. Guiness, gereden door J. Laseur (Nederlands kampioen)
2. Flugel, gereden door W. Wielheesen
3. Action Man, gereden door M. Laseur
Members klasse:
1. Tooreigh Harry, gereden door G. Plijnaar (Nationaal Kampioen)
2. Checkpoint Charlie, gereden door R. van den Oord
3. Jameson, gereden door V. van den Oord
Foto Johan Laseur door BeCaShots

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag