­ Hanneke Gerritsen zwaait af als voorzitter technische commissie Para-dressuur - KNHS

Hanneke Gerritsen zwaait af als voorzitter technische commissie Para-dressuur

Geplaatst op 08 mei 2022

Afgelopen week zat Hanneke Gerritsen voor de laatste keer de vergadering van de technische commissie Para-dressuur voor. Sinds 2014 bekleedde ze die functie. Bij haar afscheid ontving ze uit handen van Iris Boelhouwer, directeur topsport, een fraaie bos bloemen.

Hanneke Gerritsen zet zich vol in voor de sport en heeft aan de wieg gestaan van de integratie Para Sport bij KNHS. Per 1 januari 2008 heeft de KNHS de verantwoordelijkheid voor paardensporters met een lichamelijke beperking overgenomen van NebasNsg.

Naast de voorzittersrol die ze de laatste acht jaar bekleedde heeft Gerritsen nog vele bestuursfuncties vervuld, nationaal en internationaal bij de wereldpaardensportbond FEI. Ook als official heeft ze naam gemaakt. Nationaal jureerde ze op zware tour-niveau was uiteraard jurylid para-dressuur. Daarnaast was ze een gewaardeerd internationaal jurylid, was bij de FEI technisch gedelegeerde en steward voor de para-dressuur.

In die laatste rol was ze betrokken bij vier paralympische spelen. In Peking en Rio de Janeiro was ze jurylid en in Londen en vorig jaar in Tokio vervulde Hanneke Gerritsen de rol van technical delegate. Ze jureerde op twee WK’s en op twee EK’s para-dressuur.

Haar ervaring heeft ze jaren ingezet bij de opleiding en bijscholing van (para)dressuurjuryleden en uiteraard als voorzitter van de technische commissie para-dressuur.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  • Wisseling proeven Paardrijden.nl
    Wisseling proeven Paardrijden.nl
  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson