­ Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT - KNHS

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT

Geplaatst op 20 november 2022 in Springen

In een zinderende Super Finale van de Global Champions Tour zijn Harrie Smolders en Monaco N.O.P vijfde geworden. Wederom een topprestatie van het succesvolle duo. Over twee zware manches, waarin de tijd mede bepalend was, kwam het totaal op 4 strafpunten. De Duitser Daniel Deusser won. Sanne Thijssen, die na haar overwinning in de GCT van Madrid tot de selecte groep van dertien starters behoorde, gaf in de tweede manche op.

De schitterende O2-arena in Praag was de locatie voor de finale van het Global Champions tourseizoen. In die Longines Super Grand Prix moest over twee zware ronden met hindernissen op een maximale hoogte van 1.65m gestreden worden om een prijzenpot van 1,25 miljoen euro.
Harrie Smolders reed met Monaco N.O.P. een weergaloze foutloze eerste omloop in de derde tijd. Het lukte slechts vijf van de dertien deelnemers om het parcours van Ulano Vezzani zonder strafpunten te rijden.

In de tweede ronde was de startvolgorde omgekeerd aan de uitlag van de eerste manche. Harrie startte als nummer 11 met alleen Daniel Deusser en Pieter Devos nog na hem. Wederom sprong Monaco N.O.P. fenomenaal. Maar toch viel er een balk op een de hoge oxers. Daarmee eindigden ze tweede snelste vierfouter op de vijfde plaats.
Voorafgaand aan Harrie bleef de jonge Duitse Katrin Eckermann foutloos met Cala Mandia en ging met twee foutloze manches Smolders voorbij. Daniel Deusser slaagde daar ook in en was sneller dan Eckermann. Laatste starter Pieter Devos kreeg een fout met Mom’s Toppie de la Roque en was wel sneller dan Smolders. Met 1 tijdfout over de beide manches eindigde McLain Ward als nummer 3 op het podium.

Sanne Thijssen en Con Quidam RB hadden niet hun gedroomde finale. In de tweede manche gaf Sanne al vroeg in de wedstrijd op. Ze eindigde daarmee als nummer 13. Maar wat heeft de Limburgse zich in de kijker gereden dit seizoen met onder meer de overwinning in de GCT van Madrid en teamgoud op het WK in Herning.

Klik hier voor de volledige uitslag

Archieffoto: Harrie Smolders en Monaco N.O.P.

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs