­ Harrie Smolders en Monaco tweede in GCT GP Saint Tropez - KNHS

Harrie Smolders en Monaco tweede in GCT GP Saint Tropez

Geplaatst op 21 mei 2022 in Springen

Harrie Smolders (Lage Mierde) is met zijn toppaard Monaco tweede geworden in de Global Champions Tour Grand Prix van Saint Tropez. De nummer 2 van de wereldbekerfinale in april moest in Zuid-Frankrijk alleen de Zweedse Malin-Baryard Johnsson voor zich dulden. Het was na de wereldbekerfinale in Leipzig de eerste wedstrijd van Smolders en Monaco. Eerder op de dag eindigde Smolders met zijn teamgenoot Ben Maher als Paris Panthers op de vierde plaats in de Global Champions League.

Na hun fantastische tweede plaats in de wereldbekerfinale in Leipzig was de Global Champions Tour wedstrijd van St Tropez weer de eerste start voor Harrie Smolders en de 13-jarige ruin Monaco. Aan vorm hebben ze na de rustperiode niets ingeboet. Zaterdagavond bleven ze zowel in de Global Champions League als in de Grote Prijs met hindernissen op een hoogte van 1.60m foutloos.

Twaalf combinaties deden dat in totaal in de grote prijs en die moesten in de barrage uitvechten wie de grootste greep zouden doen uit de rijk gevulde prijzenpot. Smolders en Monaco streden van start tot finish, bleven foutloos in 35.35 seconden. Daarmee nam de huidige nummer 7 van de FEI wereldranglijst de leiding in de wedstrijd.
De razendsnelle Zweedse amazone Malin Baryard Johnsson zag de verrichtingen van Smolders van de zijlijn en wist in haar barrage een fractie van de tijd van Smolders af te halen. Met haar gretige en geroutineerde H&M Indiana klokte Malin een tijd van 34.71 seconden en bleef foutloos, waarmee ze Smolders naar de zeer goede tweede plaats verwees. Het verschil was 0.74 seconden en 40.000 euro.

Harrie Smolders beleefde een goed weekend in Saint Tropez, zijn eerste Global Champions Tour deelname van dit seizoen. Hij werd tweede in de Grand Prix, twaalfde individueel in de Global Champions League wedstrijd, vierde met zijn team Paris Panthers in de Global Champions League en behaalde met zijn ‘tweede’ paard Une de l’Othain op vrijdag twee keer een topklassering.

De Nederlandse springruiters zijn goed op dreef in de Global Champions Tour wedstrijden. Vorige week won Sanne Thijssen nog de Grote Prijs van Madrid. In de tussenstand na vijf wedstrijden vinden we vijf ruiters van TeamNL (Bles, Van der Vleuten, Thijssen, Vrieling en Smolders) bij de beste 31 in het klassement. Volgend weekend staat de Global Champions Tour van Hamburg op de kalender.

Uitslag Global Champions Tour Grand Prix St Tropez, 1.60m
1. Malin Baryard Johnsson (Zwe), H&M Indiana (v.Kashmir van Schuttershof), 0 – 0, 34.71 sec
2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco (v.Cassini II), 0 – 0, 35.09 sec
3. Spencer Smith (USA), Theodore Mancias (v.Kashmir van Schuttershof), 0 – 0, 35.35 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand van de Global Champions Tour, na 5 van de 16 wedstrijden

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League

Foto: Harrie Smolders en Monaco (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF