­ Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna - KNHS

Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna

Geplaatst op 04 december 2022 in Springen

Harrie Smolders verzamelde zondagmiddag in La Coruna 13 punten voor het wereldbekerklassement na de vierde plaats in de FEI Longines wereldbekerwedstrijd. Harrie startte met zijn tienjarige toptalent Uricas vd Kattevennen, bleef foutloos maar moest wel twee tijdfouten incasseren. Slechts twee van de 40 combinaties in de fraaie hal van het concours in de Spaanse stad bleven foutloos. Smolders en Uricas vd Kattevennen deden zaterdagavond ook al een greep uit de prijzenpot met de tiende plaats in de 1.55m Grote Prijs.

In zijn tweede 1.60m wedstrijd heeft de tienjarige hengst Uricas vd Kattevennen met Harrie Smolders in het zadel wederom top gepresteerd. In zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau een paar maanden geleden tijdens de Brussel Masters werd de zoon van Uriko derde. In de FEI Longines wereldbekerwedstrijd van La Coruna bleef de patente en met veel techniek springende Uricas zonder hindernisfouten. Dat lukte slechts vier paarden in deze technisch moeilijke wedstrijd. Harrie reed de hengst beheerst rond en gaf hem alle tijd om het parcours foutloos te springen. Dat leverde dan wel twee tijdfouten op maar resulteerde wel in een mooie vierde plaats in het wereldbekerdebuut van Uricas vd Kattevenen.

Nog geen 20 uur daarvoor sprong Uricas vd Kattevennen ook superieur foutloos in de Grote Prijs op zaterdagavond. Toen kwamen ze ook net iets tekort op de finishlijn. Met een tijdfout eindigde Smolders daarmee op plaats 10.

De Brit Harry Charles en de Duitse Janne Friederike Meyer-Zimmermann verdeelden in de barrage de twee topplaatsen in de wereldbekerkwalificatiewedstrijd. De Duitse won.
Jur Vrieling kwam met 5 strafpunten in de einduitslag met Long John Silver, Maikel van der Vleuten en Dywis HH noteerden twee springfouten en Eric van der Vleuten gaf op met Dreamland.

In de tussenstand vinden we Jur Vrieling op plaats 6 met 30 punten. Harrie Smolders heeft 25 punten en is nummer 13.

Klik hier voor uitslag van de wereldbekerwedstrijd van La Coruna

Klik hier voor de tussenstand

Foto: Harrie Smolders en Uricas vd Kattevennen tijdens de Brussel Masters (www.hippofoto.be)

 

Ander Nieuws

  • Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
    Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.
    Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.