­ Hessel Hoekstra en Willem Greve winnen op eerste dag CHIO - KNHS

Hessel Hoekstra en Willem Greve winnen op eerste dag CHIO

Geplaatst op 23 juni 2022 in Springen

De springruiters van TeamNL/NLO zijn het CHIO Rotterdam uitstekend begonnen. Hessel Hoekstra won bij zijn debuut gelijk de eerste rubriek. Willem Greve was daarna met zijn tophengst Highway TN de beste in de hoofdrubriek van de dag, het 1.55m direct op tijd. Morgenmiddag om 16 uur is de FEI Nations Cup het hoofdnummer van de dag. Nederland heeft vanaf 16.00 uur de zevende startpositie.

De 22-jarige Hessel Hoekstra heeft op het 73ste CHIO Rotterdam een fantastisch debuut gemaakt. Met zijn merrie Famariloma won Hessel vanavond de Dura Vermeer Prijs, de eerste internationale 1.45m springrubriek van het CHIO. Hoekstra bleef 78 concurrenten voor.
Hessel Hoekstra maakt ook zijn debuut op een vijfsterren wedstrijd. Hij ontving het startbewijs voor het CHIO na zijn overwinning vorige maand in de Grote Prijs van Eindhoven. Veertien dagen geleden eindigde hij met hetzelfde paard Ikoon VDL op de tweede plaats in de Grote Prijs van Geesteren.
Jack Ansems begon het concours ook goed met de derde plaats met Fliere Fluiter in deze rubriek. Lars Kersten reed Hallilea naar plaats vier.

Nederlands kampioen Willem Greve en Highway TN wonnen later op de avond de tweede internationale rubriek op het CHIO. Ze bleven in het 1.55m direct op tijd, de AON prijs, als enigen onder de 74 seconden.
“Highway TN is echt een kwaliteitspaard. Hij werkt heel goed mee als het snel moet. Als hij snel gaat dan moet ik rustig blijven. Ik heb in Grandorado TN en Highway TN twee fantastische paarden. Het zijn echt superstars. Ik ben super blij met deze paarden”, aldus een gelukkige winnaar.
Harrie Smolders was op de zevende plaats de tweede Nederlander in de prijzen. De huidige nummer 6 van de wereldranglijst zadelde de schimmel Une de l’Otain.

Morgen zijn er drie springrubrieken in het Kralingse Bos. Hoofdnummer is de landenwedstrijd met acht landen aan start. Om 16 uur heeft het oranje-team van Jos Lansink de zevende startpositie in de FEI Nations Cup. Voor Nederland start Maikel van der Vleuten als eerste met Beauville Z. Sanne Thijssen en Con Quidam RB hebben de tweede startpositie gekregen van Jos Lansink. Daarna volgt Willem Greve met Grandorado TN en Harrie Smolders en Monaco zijn nummer 4 van het team. (Startlijst)

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen van CHIO Rotterdam.

Foto: Hessel Hoekstra en Famariloma (www.digishtos.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF