­ Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start - KNHS

Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start

Geplaatst op 07 juli 2022

Heb jij hart voor de paardensport en wil jij je steentje als official bijdragen aan de sport? Zijn paarden jouw passie en vind je het belangrijk dat binnen de sport paardenwelzijn, Fair Play en veiligheid gewaarborgd worden? Dan is een officialfunctie misschien wel iets voor jou! Of ben je official en vind jij het leuk om door te stromen naar een hogere kwalificatie of ben je wellicht geïnteresseerd in een andere officialfunctie? Check dan hier voor welke officialopleidingen je je komend cursusseizoen kunt inschrijven.

Je kunt je inschrijven voor onderstaande opleidingen.  

Andere officialfunctie 
Ben je geïnteresseerd in een officialfunctie, maar staat de opleiding niet voor dit cursusseizoen gepland? Maak dan je interesse kenbaar door een e-mail te sturen naar officialopleidingen@knhs.nl. Zodra de opleiding wordt uitgeschreven word je geïnformeerd.    

Selectieprocedures 
Een officialopleiding wordt uitgeschreven zodra er vanuit de sport behoefte is aan uitbreiding van deze officialgroep. Voor deelname aan een opleiding moet je voldoen aan bepaalde toelatingscriteria. Deze voorwaarden worden bij uitschrijving van de opleiding gepubliceerd. 

Voordat kandidaten worden toegelaten tot een officialopleiding doorlopen deze in veel gevallen een selectieprocedure. Hoe uitgebreid deze procedure is, is afhankelijk van de opleiding.  Het doel van dit selectietraject is om kandidaten te selecteren waarvan de kans groot is dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goede official en daarnaast door kunnen stromen naar het hoogste niveau.  

 

Een assessment of technische test (zie foto) kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. 

Inhoud opleiding 
Een officialopleiding kan bestaan uit  theorie en / of praktijklessen, examens, een stagetraject en portfolio-opdrachten. Hoe uitgebreid de opleiding is, is afhankelijk van de officialfunctie. Meer informatie over de inhoud van een opleiding kun je terugvinden op de website (klik op de opleidingen hierboven). Heb je na het lezen van de informatie  nog aanvullende vragen, neem dan gerust contact op met de afdeling Officialopleidingen via officialopleidingen@knhs.nl 

Vrijwilligersvergoeding 
Wanneer je als vrijwilliger of official werkzaamheden verricht voor de KNHS of voor een KNHS-vereniging, dan is de vrijwilligersregeling van toepassing. Deze regeling sluit aan op de voorwaarden die de Belastingdienst stelt. Afhankelijk van de functie die je uitoefent kan er gekozen worden voor deze vrijwilligersregelingen. 

 

Categorie: officialopleiding, official, official worden

Ander Nieuws

  • Zonder officials geen paardensport
    Zonder officials geen paardensport
  • Schrijf je in voor de opleiding jurylid Springen
    Schrijf je in voor de opleiding jurylid Springen
  • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
    Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start