­ Hidde Frankena onderscheiden met gouden KNHS-speld - KNHS

Hidde Frankena onderscheiden met gouden KNHS-speld

Geplaatst op 30 maart 2022

Dinsdag 29 maart is aan Hidde Frankena de gouden KNHS-speld uitgereikt. Frankena was drie termijnen, en daarmee maar liefst negen jaar, penningmeester van de KNHS. Na het voltooien van de derde termijn was Frankena statutair niet meer herkiesbaar en in februari opgevolgd door Jan Sonneveld.

Hidde Frankena begon in 2013 als penningmeester in het KNHS-bestuur. In die periode werd in Ermelo het Nationaal Hippisch Centrum, dat in 2014 officieel werd geopend, gebouwd. In de daaropvolgende jaren loodste Frankena de KNHS langs financiële uitdagingen. De laatste jaren dat Hidde Frankena in functie was, bracht de corona-pandemie extra uitdagingen.  

Frankena kijkt met heel veel plezier terug op zijn periode bij de KNHS. “We hebben in de afgelopen jaren kunnen werken met een zeer collegiaal en prettig bestuur. Vergaderingen en de samenwerking met de werkorganisatie heb ik altijd met veel plezier gedaan. Na de Olympische Spelen van 2012 ben ik gestart en er is vreselijk veel gebeurd in de afgelopen jaren. We hebben sportieve hoogtepunten meegemaakt, maar ook de organisatorische wijzigingen, de nieuwe contributie structuur en het meer aandacht vestigen op de jeugd zijn een paar voorbeelden van vernieuwingen waar ik met plezier op terug kijk. Ik heb de KNHS bij mijn aanstelling financieel gezond aangetroffen en ik heb het goed af kunnen sluiten. Ik wens bestuur en medewerkers heel veel succes bij de vele uitdagingen die nog gaan komen. Het was mij een genoegen.”   

Hidde Frankena was op veel KNHS-evenementen aanwezig en mengde zich graag tussen de sporters en bestuurders. Voor zijn inzet voor de KNHS en de gehele paardensport is Frankena bij zijn afscheid na de bestuursvergadering van 29 maart onderscheiden met de gouden speld. 

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag