­ Hoe sociaal ben jij in de natuur? - KNHS

Hoe sociaal ben jij in de natuur?

Geplaatst op 07 oktober 2022

Fietsend, wandelend, vissend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Iedereen sport op zijn eigen manier in de natuur. Je bent dus niet alleen in het bos, heide of op het strand... Het wordt steeds drukker op onze geliefde ruiter- en menroutes. Misverstanden en/of ruzies liggen op de loer. Om elkaar de ruimte te geven en de natuur te beschermen, is er de Buitencode. Als iedereen deze code respecteert, kunnen we allemaal blijven genieten van onze mooie sporten in de natuur.

Wat houdt de buitencode in?
De buitencode bestaat uit 5 simpele gedragsregels: 

 1. Respecteer de natuur
 2. Houd je aan de toegangsregels 
 3. Geef elkaar de ruimte 
 4. Wees vriendelijk 
 5. Spreek elkaar aan 

De Buitencode is een initiatief van verschillende buitensportbonden zoals de wielersportbond NTFU, de Wandelbond KWbN en verschillende landeigenaren waaronder Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Onze sporters aan het woord
In de september editie van Paard & Sport, Fietsport en Wandel.nl een gezamenlijk artikel, waarin onze sporters Dewi Bergman (voorzitter TREC Club Nederland), Bart Brentjes (voormalig Olympisch Kampioen MTB) en Wanda Catsman (Wandeltrainer bespreken hoe het beter én anders kan. Lees het hele artikel hier.

Wil je meedenken en praten over dit onderwerp? Graag! Deel jouw ervaringen via onze socials: /knhsbuitenrijden of stuur een e-mail naar recreatie@knhs.nl.

 

Foto:Robin Britstra Fotografie

Ander Nieuws

 • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
 • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
 • Kom je werken bij de KNHS?
  Kom je werken bij de KNHS?