­ In bloedvorm verkerende Hessel Hoekstra 3e in 5* Grand Prix van Falsterbo - KNHS

In bloedvorm verkerende Hessel Hoekstra 3e in 5* Grand Prix van Falsterbo

Geplaatst op 17 juli 2022 in Springen

Zojuist noteerde Hessel Hoekstra en zijn fenomenaal springende Icoon VDL wederom een topklassering. In het Zweedse Falsterbo werden zij zojuist 3e in de zware Grand Prix over twee omlopen. Jur Vrieling volgde op plaats 12 met Fiumicino van de Kalevallei, Johnny Pals viel op de 13e plaats net buiten de prijzen met Fernando.

Het klinkt als een jongensdroom die in vervulling gaat. Won Hessel Hoekstra slechts enkele weken geleden voor het eerst een 3* Grand Prix, die van CSI Eindhoven, noteerde hij de week erna een tweede plaats in de Grote Prijs van CSI Twente, tijdens zijn eerste 5* wedstrijd werd het duo 7e in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam, drie weken geleden en nu was er een prachtige derde plaats in de 5* Grand Prix van Falsterbo Horse Show.

“Dit is mooi!”, is Hoekstra enthousiast na afloop. “Het was een moeilijk parcours, ik heb natuurlijk niet alle ervaring en mijn paard ook niet. Daardoor liepen we tegen twee tijdfouten aan. Daar baalde ik eerst enorm van, maar daar verander ik niets meer aan. Dus in de tweede ronde kon ik niet beter dan gewoon 0 rijden.” En dat deden zij opnieuw, ditmaal binnen de tijd. “Vlak na mij moest Andre Thiemen en die zette een hele snelle tijd neer. Daar reed iedereen zich op stuk en dat kwam mijn resultaat alleen maar ten goede”, lacht Hoekstra tevreden. Over zijn paard heeft hij niets anders dan lof. “Top, geweldig, hij is nog maar 9 jaar maar hij wil altijd 0 springen en doet super zijn best.”

Op de vraag hoe het is om zo in de flow te zitten sinds CSI Eindhoven dat zelfs een nominatie op de longlist voor het WK in Herning het resultaat is, antwoordt hij bescheiden. “Dat is echt heel bijzonder, maar ik dicht mijzelf geen kansen toe. Ik heb nog geen landenwedstrijd gereden, maar het blijft geweldig om op de lijst te staan. Voor nu krijgt Icoon eerst wat rust, hij heeft veel gesprongen en dan gaan we vervolgens een nieuwe planning maken.”

Jur Vrieling kwam met Fiumicino van de Kalevallei aan de start. Zij noteerde een eerste foutloze ronde, in de tweede omloop moesten zij 12 strafpunten incasseren. Hierdoor eindigde de combinatie op de 12e plaats en vielen nog net in de prijzen. Net buiten de prijzen viel Johnny Pals met Fernando, zij liepen tegen een springfout aan in de eerste omloop. Datzelfde overkwam ook Harrie Smolders met Uricas vd Kattevennen.

Uitslag 5* Grand Prix 1.60m Falsterbo
1. Andre Thieme (Ger), DSP Chakaria (v.Chap 47), 0 – 0 44.73 sec
2. Henrik von Eckerman (Swe), Nababette Z (v.Nabav de Reve), 0 – 0 45.00 sec
3. Hessel Hoelstra (Wierden), Icoon VDL (v.Bubalu VDL), 2 – 0 52,30 sec

Klik hier voor de volledige uitslag.

Hessel Hoekstra met Icoon VDL Foto's: Digishots

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023