­ In Memoriam Willem Luiten - KNHS

In Memoriam Willem Luiten

Geplaatst op 27 september 2022

Het droevige bericht heeft ons bereikt dat Willem Luiten op 26 september op 59-jarige leeftijd is overleden. Met het overlijden van Willem verliezen we een paardenman pur sang, maar bovenal een uiterst aimabel mens.

Willem Luiten was een duizendpoot op het gebied van officialsfuncties binnen de paardensport. De eerste registratie als KNHS springjurylid  stamt uit 1991, in de jaren daarna kwamen daar tal van nationale- en internationale jury- en stewardfuncties bij. Binnen de FEI was Willem Luiten jarenlang de Nederlandse General Steward.
Begin 2021 besloot Luiten als gevolg van zijn afnemende gezondheid om al zijn official functies neer te leggen. Als blijk van waardering voor zijn enorme bijdrage aan de paardensport ontving hij toen de gouden KNHS-speld.

Luiten kwam in de rol van FEI jurylid dan wel steward in actie bij zeer veel grote internationale evenementen in binnen- en buitenland. In Nederland was hij vast te vinden bij topevenementen zoals Jumping Amsterdam, The Dutch Masters en het CHIO Rotterdam. In 2019 was Willem Luiten lid van de Ground Jury tijdens het in Rotterdam verreden Europees kampioenschap.
Naast zijn functies als hippisch official in binnen- en buitenland, was Willem Luiten ook enkele jaren werkzaam als KNHS Manager Wedstrijdsport. Daarnaast was hij betrokken bij de opleidingen van KNHS officials.

Willem Luiten laat zijn echtgenote Hilda en zonen Marten en Gijs na.

Het KNHS Bestuur en –medewerkers wensen de nabestaanden van Willem Luiten heel veel sterkte in deze zware tijd.

Foto Arnd Bronkhorst

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
    IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm