­ Indoorkampioenschappen 2023: kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online! - KNHS

Indoorkampioenschappen 2023: kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online!

Geplaatst op 06 oktober 2022

Jaarlijks worden de voorwaarden voor deelname aan de Regio- en/ of KNHS- kampioenschappen vastgesteld. De voorwaarden zijn aanvullingen/ afwijkingen op de reglementaire wedstrijdbepalingen. Het kampioenschapsreglement voor de KNHS indoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en 1.40 springen, geldig van 1 oktober 2022 en tot 1 april 2023 is vastgesteld en staat nu online.

Voor zowel springen als dressuur is het kampioenschapsreglement voor de KNHS indoorkampioenschappen in lijn gebracht met het kampioenschapsreglement van de Hippiade. Daarnaast zijn nog een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Hieronder een overzicht van de wijzigingen:

Springen

Door de vernieuwingen die in de springsport vanaf 1 april 2022 zijn ingaan zijn de klassen aanduidingen in naamgeving aangepast naar de hoogtes. Daarnaast zijn de kampioenschapsrubrieken voor het springen uitgebreid. Hieronder een overzicht van de rubrieken die tijdens de Indoorkampioenschappen springen 2023 zullen worden uitgeschreven:

  

 Tevens wordt er voor het springen een aanpassing gedaan in de afvaardiging.  

 • Het aantal af te vaardigen combinaties voor de klasse 1.35 springen zal worden vastgesteld met behulp van een verdeelsleutel.
 • Voor de klasse 1.40 springen geldt een open inschrijving met een maximum aantal starts van 52. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • Voor de klasse 1.30 springen pony’s geldt een open inschrijving met een maximum aantal starts van 12. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Dressuur

Wanneer je lopende het seizoen Lichte Tour niveau of hoger start mag je tijdens de Regio- en/of KNHS-kampioenschappen niet lager starten dan M2.

Klik hier voor de kampioenschapsreglementen van de KNHS Indoor Kampioenschappen 2023.

Categorie: KNHS Indoorkampioenschappen 2023

Ander Nieuws

 • Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
  Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
 • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
 • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo