­ Jeugdteams Europees Kampioenschap Springen bekend - KNHS

Jeugdteams Europees Kampioenschap Springen bekend

Geplaatst op 23 juni 2022 in Springen

Voor het Europees Kampioenschap springen voor Children, Junioren en Young Riders van 11 tot en met 17 juli in het Spaanse Oliva hebben bondscoaches Edwin Hoogenraat en Vincent Voorn hun teams bekendgemaakt. In de teams zijn de families Morssinkhof, Thijssen en Vos goed vertegenwoordigd.

Vincent Voorn debuteert op het EK als bondscoach van de Young Riders. Voor de titelstrijd in Zuid Spanje heeft Voorn de top vijf van het NK Young Riders in Deurne geselecteerd. Van die vijf namen Vincent Dings, Mans en Mel Thijssen ook met succes deel aan het NK Senioren en ze werden de afgelopen weken door de bondscoach opgesteld in de driesterren landenwedstrijden van Mannheim en Praag. In de in Praag gewonnen landenwedstrijd had Vincent Dings een groot aandeel en hij werd ook nog eens zesde in de Grote Prijs van Praag met Cream Couleur Z. Vincent heeft zijn paard Daylight HDH achter de hand als reserve-paard. Skye Morssinkhof won in Praag een rankingproef met G-Vingino Blue, waarmee ze een paar weken geleden ook de Young Riders Grote Prijs van De Wolden won. Broer en zus Mans en Mel Thijssen zijn lid van het KNHS Talententeam en boekten vele internationale successen. De selectie wordt compleet gemaakt met Iris Michels, de nummer drie van het NK. Michels reed dit jaar de Nations Cups in De Wolden, Bratislava en Opglabbeek.

Junioren
Edwin Hoogenraat heeft dit jaar voor het eerst de junioren onder zijn hoede. De ervaren jeugdcoach liet voor het EK zijn keuze vallen op Nederlands kampioen Milan Morssinkhof, de broer van Skye, en zijn kampioenspaard Checkpoint Chacco. Nick Nanning was met Bandia de nummer 3 van het NK en presteerde recent sterk in de gewonnen landenwedstrijd in De Wolden. Mart IJland is met Hero bezig aan een sterk seizoen. Hij zat ook in het winnende team in De Wolden. Emma Bocken won drie jaar geleden teamgoud en individueel zilver op het EK Children in De Wolden. In Oliva start ze haar eerste EK Junioren. Thijmen Vos rijdt zijn tweede EK bij de junioren. Twee jaar geleden zat hij ook in het gouden EK Children-team.

Children
Bij de Children selecteerde Hoogenraat Faye Louise Vos met haar paard Monica LH. Tijdens het NK Children in Deurne veroverde de Faye Louise het zilver. Kampioene Emma Heijligers mag zich op het EK gaan bewijzen met haar routinier Sambucca. Yoni van Santvoort was er vorig jaar ook al bij op het EK. Ze heeft in Esprit en Ilandra twee paarden voor het kampioenschap. Renske van Middendorp imponeerde met de derde plaats op het NK en reed onlangs sterk in Hagen waar ze de grote prijs won. Jesse Berkers werd vierde op het NK, reed sterk in landenwedstrijden en won afgelopen winter meerdere wedstrijden van de KNHS Topsport competitie sponsored by Sjef Janssen Beheer BV & Morssinkhof-Rymoplast.


Overzicht selectie Europees kampioenschap springen jeugd in Oliva:

Young riders, bondscoach Vincent Voorn
Vincent Dings (Heeze), Cream Couleur Z (v.Cream on Top),
Mans Thijssen (Sevenum), Charlie (v.Casall)
Mel Thijssen (Sevenum), Cartolana 2
Skye Morssinkhof (Hierden), G-Vingino-Blue (v.Zirocco Blue VDL),
Iris Michels (Liessel), Bugano de l'Abbaye (v.Ugano Sitte)

Junioren, bondscoach Edwin Hoogenraat
Emma Bocken (Weert), Incaro LS (v.Carusso LS la Silla)
Milan Morssinkhof (Hierden), Checkpoint Chacco (v.Chacco Blue)
Nick Nanning (Dalfsen), Bandia (v.Clinsmann)
Mart IJland (Hengelo OV), Hero (v.Cantos)
Thijmen Vos (Wierden), Ive Got the Key (v.Womanizer)

Children, bondscoach Edwin Hoogenraat
Yoni van Santvoort (Nuenen), Esprit (v.Sir Scandic)
Jesse Berkers (Lattrop), Happhira H (v.Corland)
Faye Louise Vos (Wierden), Monica LH (v.Verdi TN)
Renske Middendorp (Garderen) Dos Lunas Galaxie (v.onbekend)
Emma Heijligers (Asten), Sambucca (v.Sandro Boy)


Globaal programma EK Oliva (Spanje), 11 tot en met 17 juli
Woensdag 13 juli
Eerste manche landenwedstrijd junioren

Donderdag 14 juli
Tweede manche landenwedstrijd junioren (medaille uitreiking)
Eerste manche landenwedstrijd Young Riders

Vrijdag 15 juli
Eerste manche landenwedstrijd Children
Tweede manche landenwedstrijd Young Riders (medaille uitreiking)

Zaterdag 16 juli
Tweede manche landenwedstrijd Children (medaille uitreiking)
Individuele finale junioren

Zondag 17 juli
Individuele finale Young Riders
Individuele finale Children


Klik hier voor de website van het EK Children, Junioren en Young Riders in Oliva

Foto: Het podium van het NK Young Riders met Vincent Dings, Mel Thijssen en Iris Michels gaat naat het EK in Oliva. (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF