­ Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy - KNHS

Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy

Geplaatst op 14 mei 2022 in Springen

Iedere jonge springruiter droomt ervan ooit in de voetsporen te treden van zijn favoriete topruiter. De KNHS-Hartog Trophy heeft als doel om deze gemotiveerde talenten een zetje in de goede richting te geven. De rijstijlcompetitie voor D-pony's, Children, Junioren en Young Riders is in januari begonnen, maar heeft dit jaar nog acht competitiewedstrijden op de kalender staan. Er zijn dus nog volop mogelijkheden om deel te nemen en heel veel te leren. De eerstkomende wedstrijd staat donderdag 26 mei in Oudkarspel op de kalender.

Leren van topruiters en trainers

De KNHS-Hartog Trophy geeft jonge springruiters een unieke kans om te leren van toppers uit de Nederlandse springsport. Tijdens alle competitiewedstrijden van de KNHS-Hartog Trophy zijn twee toptrainers aanwezig om de deelnemers te helpen. Eén trainer/ruiter staat op het voorterrein om - waar nodig - te helpen bij het losrijden. Deze trainer beoordeelt ook de wijze van losrijden en geeft hier graag uitleg over en tips bij. Het mooie is dat het niet erg is als je een fout maakt, want van fouten kun je leren en dat is precies de bedoeling van deze competitie. 
De andere trainer/ruiter staat in de wedstrijdpiste om de verrichtingen te beoordelen en de ruiters direct de nodige tips mee te geven. Huiswerk om thuis verder mee te trainen. Meedoen aan de KNHS-Hartog Trophy biedt kansen om een nog betere ruiter te worden!

Twee manches
Een competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Trophy bestaat uit twee manches. In de eerste manche worden de deelnemers beoordeeld op hun manier van rijden. De rijstijl wordt als volgt beoordeeld: Houding en zit (cijfer x 4), de wijze van rijden (cijfer x 5), algemene indruk losrijden voorterrein (cijfer x 1).
De beste 15 combinaties rijden vervolgens de barrage. De plaatsingspunten van beide manches worden bij elkaar opgeteld en bepalen wie de dag winnaar is.

De competitie wordt aan het einde van het jaar (datum en locatie nog nader te bepalen) afgesloten met een mooie finale. Een combinatie is startgerechtigd in de finale als er aan drie competitiewedstrijden is deelgenomen. 

Paardenwelzijn staat voorop
De KNHS en Hartog Paardenvoer geloven dat een goede verbinding tussen ruiter en paard, die zorgvuldig, diervriendelijk en harmonieus is opgebouwd, leidt tot meer plezier en betere sportprestaties voor ruiter en paard. De unieke band tussen mens en paard levert veel moois op. Netjes en correct paardrijden, waarbij het welzijn van het paard voorop staat, staat daarom centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Een ruiter die zijn pony of paard de juiste hulpen geeft en niet hindert, draagt bij aan het welzijn van zijn paard of pony. Dat is de reden waarom Hartog Paardenvoer zo graag de springruiterjeugd ondersteunt met de sponsoring van deze competitie.

Voor wie?

De competitie wordt maandelijks georganiseerd voor alle jeugdcategorieën in de discipline springen. Voor iedere leeftijdscategorie wordt een parcours op twee verschillende niveaus uitgeschreven (Lichte Tour en Zware Tour) waarbij het klassement in handicap per leeftijdsgroep wordt opgemaakt. Om deel te kunnen nemen moeten de combinaties startgerechtigd zijn in onderstaande klassen:

Young Riders: klasse 1.30m of 1.35m
Junioren klasse 1.20m of 1.30m
Children klasse 1.10m of 1.20m
D-pony’s klasse 1.10m of 1.20m

Kalender

Oudkarspel

Donderdag

26 mei 2022

 

Almelo

Zaterdag

25 juni 2022

 

Bunschoten

Woensdag

27 juli 2022

 

Bavel

Zaterdag

20 augustus 2022

 

Wierden

Zondag

11 september 2022

 

 

De locaties en data van de competitierondes in oktober, november en december, alsmede van de finale, worden nog bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie over de KNHS-Hartog Trophy.
Inschrijven voor de competitie doe je via Mijn KNHS.

Sponsor

Hartog Paardenvoeders heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardig ruwvoer voor paarden, waaronder luzerne en grasproducten. Door de jarenlange ervaring en de gewaarborgde continuïteit heeft Hartog paardenvoeders met haar producten een toonaangevende positie veroverd binnen de paardenvoedermarkt. Het brede assortiment van Hartog Paardenvoeders kan in alle disciplines van de sport worden ingezet. Van recreatie tot topsport.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF