­ Jur Vrieling derde in GCT Grand Prix Doha - KNHS

Jur Vrieling derde in GCT Grand Prix Doha

Geplaatst op 06 maart 2022 in Springen

Jur Vrieling en zijn schimmel Long John Silver hebben een super week in Doha afgesloten met de derde plaats in de in de eerste Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen. De hele week maakte de combinatie geen enkele springfout. Samen met Bart Bles eindigde Vrieling als team Hambrug Giants met een foutloos resultaat in de Global Champions League.

Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage van de eerste Global Champions Tour Grand Prix in Doha. Onder het kunstlicht van het megalomane Al Shaqab centrum was routinier Ludger Beerbaum de snelste foutloze met zijn tienjarige schimmel Mila. Beerbaum troefde de razendsnelle Zweed Henrik von Eckermann en King Edward daarmee af.
Jur Vrieling en zijn machtig springende Holsteiner schimmel Long John Silver moesten bijna twee seconden toegeven op de nummers 1 en 2. Maar wat een week voor de ruiter uit Holwierde die met Long John Silver geen enkele springfout maakten in de vier parcoursen die ze sprongen. Vorige week zondag was er al een zesde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Doha in Al Shaqab voor Jur en de tienjarige zoon van Lasino.

Vrieling was de enige landgenoot die zich wist te plaatsen voor de barrage. Vlak voor de GCT Grand Prix werd Vrieling samen met Bart Bles als team gehuldigd met de tweede plaats in Global Champions League. De twee bleven in de omlopen van donderdag en zaterdag foutloos. Een fantastische start voor de teamgenoten van het GCL seizoen.

Klik hier voor de uitslag van de GCT Grand Prix

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League

Archieffoto: Jur Vrieling met Fiumicino van de Kalevallei tijdens The Dutch Masters

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF