­ Jur Vrieling tweede in tussenstand wereldbeker - KNHS

Jur Vrieling tweede in tussenstand wereldbeker

Geplaatst op 06 november 2022 in Springen

Jur Vrieling staat dankzij de zesde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Verona op de tweede plaats in de tussenstand van de FEI Wereldbeker in de Westeuropese league. Daarmee doet de ruiter van TeamNL goede zaken richting de finale in Omaha volgend jaar april. De wedstrijd in Verona werd gewonnen door de Zweedse wereldkampioen Henrik von Eckermann.

Groninger zesde in WB Verona met Fiumicino van de Kalevallei

De Italiaanse parcoursontwerper Uliano Vezzani had en delicaat, technisch parcours neergezet in Verona met zes hindernissen op de maximale hoogte van 1.60m en brede oxers. Fiumicino van de Kalevallei en Jur Vrieling hadden er in de eerste manche geen enkele moeite mee. De elfjarige zoon van Plot Blue sprong zuiver en toonde wederom zijn grootse vorm net zoals de afgelopen maanden. “Fiumicino sprong fantastisch. Al op de eerste hindernis gaf hij mij een geweldig gevoel en hij hield dat vast tot en met de laatste hindernis. Ik ben heel trots op hem”, liet Vrieling weten na de foutloze ronde.

Vrieling, die momenteel op plaats 19 staat op de FEI wereldranglijst, ging als derde van start in de barrage, waarvoor zich zeven combinaties hadden geplaatst. Een springfout op de tweede hindernis deed de kansen op een overwinning verbleken. Daarna viel er nog een balk in het zand, waardoor een topklassering niet meer mogelijk was. Het werd plaats zes voor Vrieling en daarmee 11 punten verdiende. Na de derde plaats vorige week in Lyon (15 punten) betekent dat een tweede plaats in de tussenstand na vier van de veertien wedstrijden voor Vrieling.

Na zijn topklasseringen vorige week in Lyon was er vrijdagavond wederom een uitstekende klassering voor Vrieling met de zesde plaats in het 1.55m met Comme-Laude W, de hoofdrubriek van de dag.

De overwinning in de wereldbekerwedstrijd ging weinig verrassend naar de nummer 1 van de wereld en regerend wereldkampioen Hernik von Eckermann met zijn nu al legendarische vosruin King Edward.

Harrie Smolders (Lage Mierde) wist zich met Darry Lou niet te plaatsen voor de barrage van de wereldbekerwedstrijd. Met 8 strafpunten eindigden ze op plaats 26. Op zaterdag reed Smolders zijn toekomstpaard Uricas v/d Kattenvennen naar de tweede plaats in het 1.55m. Met Une de l’Othain was er vrijdag een mooie derde plaats in het 1.50m. Derhalve een goed concours in Verona voor de huidige nummer 4 van de FEI wereldranglijst.

Uitslag FEI Longines Wereldbekerwedstrijd Verona, 1.60m
1. Henrik van Eckermann (Zwe), King Edward (v.Edward), 0 – 0, 40.55 sec
2. Gerfried Puck (Oos), Equitron Excenel V (v.Balou du Rouet), 0 – 0, 4.24 sec
2. Harry Charles (GBR), Romeo 88 (v.Contact van de Heffinck), 0 – 8, 39.95 sec
6. Jur Vrieling (Holwierde), Fiumicino van de Kalevallei (v.Plot Blue), 0 – 8, 42.00 sec
26. Harrie Smolders (Lage Mierde), Darry Lou (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 8 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand FEI Longines Wereldbeker, West-Europese league, na 4 van de 14 wedstrijden
1. Victoria Gulliksen (Noo), 28 punt
2. Jur Vrieling (Holwierde), 26 pnt
3. Brian Balsiger (Zwi), 22 pnt
9. Lars Kersten (Eghel), 19 punt

Klik hier voor de tussenstand

Foto: Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’
    Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’