­ Jur Vrieling vijfde in GCT Grand Prix Valkenswaard - KNHS

Jur Vrieling vijfde in GCT Grand Prix Valkenswaard

Geplaatst op 27 augustus 2022 in Springen

Na zijn derde plaats in Londen vorige week, eindigde Jur Vrieling vanavond op de vijfde plaats in de twaalfde Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen in Valkenswaard. In de Tops International Arena ging de winst naar de jonge Ier Michael Pender met HHS Calais. Vrieling kreeg met Fiumicino van de Kalevallei een springfout in de barrage. Dankzij de vijfde plaats in deze etappe van de Tour stijgt Jur naar de vijfde plaats in de tussenstand van de Global Champions Tour.

De wedstrijd in Valkenswaard, thuis bij Jan Tops, in de fantastische Tops International Arena is de enige Global Champions Tour wedstrijd op Nederlandse bodem. Naast Vrieling wist ook Johnny Pals zich samen met zeven concurrenten te plaatsen voor de barrage. Daarvoor wisten Maikel van der Vleuten (4 strafpunten met Dywis HH), Jack Ansems en Fliere Fluiter (8 str pnt) en Lars Kersten met Emmerton (8 str pnt) zich niet te plaatsen.

Pals en Charley hadden het geluk niet aan hun zijde in de finale en eindigden op plaats 9. Vrieling ging voortvarend van start met Fiumicino van de Kalevallei. Echter halverwege tikte de zoon van Plot Blue een balk naar beneden. Daarmee eindige de combinatie van SF Equestrian op de vijfde plaats. Daarmee verdiende Vrieling een mooie 17.000 euro en 32 punten voor de ranking van de Global Champions Tour 2022. Vrieling stijgt binnen een week van de achtste naar de vijfde plaats in de tussenstand van de Global Champions Tour met nog drie wedstrijden te gaan.

De overwinning ging naar de jonge, talentvolle Ier Michael Pender met de Iers gefokte ruin HHS Calais.

Klik hier voor de volledige uitslag van de GCT Grand Prix van Valkenswaard

Klik hier voor de tussenstand van de GCT na 12 van de 15 wedstrijden

Archieffoto: Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei in 2021 in Aken

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF