­ Kaartverkoop The Dutch Masters – Indoor Brabant van start - KNHS

Kaartverkoop The Dutch Masters – Indoor Brabant van start

Geplaatst op 24 februari 2022 in Dressuur & Para , Springen

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart vindt de aangepaste editie van de The Dutch Masters – Indoor Brabant plaats in de Brabanthallen. Doordat de COVID19-restricties losser zijn geworden, is publiek van harte welkom. De kaartverkoop is inmiddels van start.

The Dutch Masters mag rekenen op de deelname van maar liefst negen topruiters uit de top 10 van de wereldranglijst van eind 2021. Ben Maher, Daniel Deusser en Martin Fuchs hadden zich al aangemeld, maar nu hebben ook de andere zes zich definitief ingeschreven. Ook aan Nederlandse topruiters geen gebrek met Harrie Smolders, Marc Houtzager, Kevin Jochems, Willem Greve, Sanne Thijssen, Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten, Bart Bles en Jur Vrieling.

FEI Dressage World Cup
Naast de Rolex Grand Slam wordt ook de FEI Dressage World Cup verreden. Verschillende Nederlandse ruiters komen hierin aan de start. Op vrijdag wordt gestart met de Grand Prix, gevolgd door de kür op muziek op zaterdagmiddag.

Afscheid Verdi TN
In 2020 stond het afscheid van Verdi TN bij The Dutch Masters gepland. Om bekende redenen kon dit toen niet doorgaan. Tijdens deze editie gaat het dan toch echt gebeuren en staat The Dutch Masters voor Maikel nu ook in het teken van het afscheid van zijn toppaard Verdi TN. “The Dutch Masters voelt voor mij als een thuiswedstrijd. Veel vrienden en bekenden hebben daar de mogelijkheid om ook bij het afscheid te zijn. Het is leuk als die mensen die je al die jaren gevolgd hebben erbij kunnen zijn. Daarnaast is The Dutch Masters een fantastisch evenement van het allerhoogste niveau en dat is waar Verdi thuishoort.” Maikel heeft veel aan Verdi te danken: “Verdi heeft me nooit in de steek gelaten en heeft mijn dromen die ik als jonge jongen had allemaal vervult. We hebben elkaar groot gemaakt.”

Presentatie KNHS Talententeam
Tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant vindt de presentatie plaats van het KNHS Talententeam 2022. Het KNHS Talententeam is de top van de piramide van het KNHS Talentenplan en bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline para-dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen. Marten Luiten is eind januari verkozen tot het KNHS Talent van het Jaar 2021.

Meer bezoekers
Met ingang van 25 februari wordt door de overheid afscheid genomen van een groot aantal COVID19-restricties. Dit betekent dat de eerder gestelde limiet van 1.250 toeschouwers per dagdeel uitgebreid kan worden. The Dutch Masters wil haar verantwoordelijkheid nemen door het toewijzen van vaste (genummerde) zitplaatsen en het bieden van de speciale service om eten en drinken te laten bezorgen op de tribune.

Brabantse gezelligheid
Tijdens de aangepaste editie van The Dutch Masters komt er een gezellig foodplein met een bar en foodtrucks, een sushi bar en diverse stands. In de piste kan het publiek tijdens de pauze op een groot scherm interviews met ruiters, terugblikken en highlights bekijken. Het is niet helemaal zoals men gewend is van een reguliere editie maar de Brabantse gezelligheid zal niet ontbreken. Conform de huidige regels heeft men voor toegang geen corona toegangsbewijs nodig.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets klik hier.

Maikel van der Vleuten in actie met Verdi TN op The Dutch Masters Foto: © Hippo Foto - Sharon Vandeput

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna