­ KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start - KNHS

KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start

Geplaatst op 06 december 2022 in Dressuur & Para

Ermelo (KNHS) – Goed nieuws voor de Nederlandse dressuurjeugdruiters. Ook in 2023 wordt er weer een KNHS-Anemone Horse Trucks Cup verreden. De eerste wedstrijd van deze jeugdcompetitie staat al op een van de laatste dagen van 2022 gepland, op 28 december heeft Udenhout de openingswedstrijd.

De KNHS-Anemone Horse Trucks Cup heeft rubrieken voor Children, Pony’s, Junioren en Young Riders. Hieronder staan de normen waaraan combinaties moeten voldoen om deel te kunnen nemen aan de competitie. De competitie bestaat uit een serie wedstrijden met een afsluitende finale. Voor de bondscoaches zijn de competitiewedstrijden belangrijke momenten om potentiële teamcombinaties aan het werk te zien. 

De eerste wedstrijden van de competitie zijn:

Woensdag 28 december 2022 – Udenhout (RV. Lambertus)
Zaterdag 7 januari 2023 – Oudkarspel (Manege Beukers)
Zaterdag 4 februari 2023 – Exloo (Hippisch Centrum Exloo)
Zaterdag 25 februari 2023 – Utrecht (RV. de Voornruiters)
Zaterdag 25 maart 2023 – Bergschenhoek (RV. Klavertje Vier)

Een volledige kalender volgt later op knhs.nl

Deelname
Hieronder staat per leeftijdscategorie aan welke eisen combinaties moeten voldoen om van start te kunnen gaan in de competitie. (De leeftijdseisen zoals omschreven gelden ook op de eerste wedstrijd die dus nog in 2022 verreden wordt)

Children
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z1 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Children rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2023 minimaal 12 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 14 jaar bereiken. 

Pony’s
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z2 dressuur categorie D en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Pony rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2023 minimaal 12 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 16 jaar bereiken. 

Junioren
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z2 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Junioren rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2023 minimaal 14 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 18 jaar bereiken.

Young Riders
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse ZZ-Licht + 1 winstpunt of hoger en in het bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Young Riders rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2023 minimaal 16 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 21 jaar bereiken.

Anemone Horse Trucks
Anemone Horse Trucks heeft met al haar klanten iets gemeen, dat is de passie voor paarden. Vanuit die passie levert zij al sinds 1996 paardenvrachtwagens aan kwaliteitsbewuste klanten in binnen- en buitenland. U kunt bij Anemone Horse Trucks terecht voor nieuwe en gebruikte paardenvrachtwagens uit voorraad of op maat gemaakt. De collectie varieert van paardenwagens voor 2 paarden - geschikt voor het B-rijbewijs - tot grote paardenvrachtwagens met een luxe living. De verkoopspecialisten helpen u graag met een scherp leasevoorstel en verzekeringsvoorstel. Tevens staan de servicemedewerkers in de werkplaats klaar om uw paardenvrachtwagen in optimale conditie te houden. Ook is het mogelijk om een paardenwagen bij Anemone Horse Trucks te huren.

Beeld: BromandCo/Janneke Razenberg

Ander Nieuws

  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam