­ KNHS College Tour Edwin Hoogenraat - KNHS

KNHS College Tour Edwin Hoogenraat

Geplaatst op 05 oktober 2022

KNHS College Tour ‘De weg naar succes’ met Edwin Hoogenraat’ Op woensdagavond 16 november a.s. komt bondscoach Edwin Hoogenraat een KNHS College Tour verzorgen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Thema van de avond is ‘De weg naar het succes’. Het succes begint bij de basis en Edwin besteed dan ook veel aandacht aan een functionele zit.

Bondscoach Edwin Hoogenraat heeft prachtige resultaten met de jeugdruiters behaald deze zomer. Successen zijn fantastisch, maar welke hindernissen neem je naar dit succes. Hard trainen en veel aandacht besteden aan een functionele zit. Door een functionele zit krijg je meer controle en ga je beter paardrijden, de rode draad van deze College Tour.

In de ring verschijnen jonge paarden, combinaties op M niveau en aan het eind van de avond gaat Edwin aan het werk met enkele zeer succesvolle ruiters. Veel aandacht is er voor de verschillende opleidingsfases van het paard, wat is belangrijk voor jonge paarden, welke oefeningen zijn zeer geschikt en hoe werk je naar het succes. De avond wordt op een bijzondere manier afgesloten met veel interactie van de ruiters in de baan. Het belooft een leerzame avond te worden waar we natuurlijk ook gaan terugblikken op de mooie successen van afgelopen zomer.

Edwin Hoogenraat

Sinds 2014 is Edwin aangesteld als bondscoach springen en begeleidt hij de pony’s, children en junioren. Met de jeugd heeft hij mooie overwinningen geboekt en dit jaar kwamen ze met een mooie zilveren en bronzen teammedaille naar huis.

Edwin is zelf jarenlang actief geweest op 1.50 m. niveau. Hij heeft een trainings- en wedstrijdstal, is al jarenlang docent van de KNHS-instructeursopleidingen en in het bezit van Coach-5 diploma.

Informatie

Datum: Woensdagavond 16 november 2022

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo

Tijd: 19.00 – 22.00 uur

Entree: € 25,- voor KNHS-leden en € 30,- voor niet leden

Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).


Klik hier om je in te schrijven 

 

De volgende KNHS College Tours zijn ook gepland:

(Dit programma is onder voorbehoud en wordt nog aangevuld)

24 november  Paardrijden met Ruitergevoel met Hester Bransen

In deze College Tour gaat het niet om wat Hester Bransen kan met een paard, maar wat jij kan met jouw paard. Hester Bransen is trainer en eigenaar van Ruitergevoel, ze werd in 2019 verkozen tot beste hippisch instructeur en docent van het jaar. Hester denkt mee met ruiters die misschien niet het ruitergevoel en de ambitie van onze topruiters hebben. Ze kijkt juist naar de mogelijkheden van de ruiters en hun paarden op hun eigen niveau. Houding en zit is geen statisch plaatje volgens Hester, maar een gevoel. En elke ruiter kan zijn ruitergevoel leren ontwikkelen.

KNHS College Tour ‘Paardrijden met Ruitergevoel’ | Met Hester Bransen | 24-11-2022 (mijnknhs.nl)

 

1 december     Paard & Gedrag met Annemarie van der Toorn

Annemarie is een begrip in de paardenwereld als het gaat om communicatie met paarden en het oplossen van uitdagend gedrag. Deze avond gaat jou veel inzichten geven hoe je de kennis die je al hebt nog beter kunt toepassen en daarmee je paard beter kunt helpen.

KNHS College Tour ‘Het paard en zijn Gedrag’ | Met Annemarie van der Toorn | 1-12-2022 (mijnknhs.nl)

 

7 december     De opleiding van het dressuurpaard met Leunus van Lieren

Leunus van Lieren heeft tientallen paarden zelf gefokt en opgeleid tot aan de Grand Prix en ook als trainer diverse leerlingen naar dit niveau begeleid. Leunus gaat aan het werk met diverse combinaties en laat zien hoe de opleiding van het dressuurpaard verloopt. Speciale aandacht is er voor het aanleren van de zwaardere oefeningen. Thamar Zweistra gaat de avond op bijzondere wijze afsluiten.

KNHS College Tour met Leunes van Lieren | ‘De opleiding van het dressuurpaard’ | 7-12-2022 (mijnknhs.nl)

 

Alle informatie over de KNHS College Tours vind je op deze pagina

 

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • Indoorkampioenschappen 2023: kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online!
    Indoorkampioenschappen 2023: kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online!
  • Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
    Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg