­ KNHS College tour lesgeven aan kinderen - KNHS

KNHS College tour lesgeven aan kinderen

Geplaatst op 31 maart 2022

In deze KNHS College Tour staat het lesgeven aan kinderen centraal. Een belangrijk thema voor instructeurs van maneges en verenigingen, maar ook interessant voor ouders van ponykinderen. Barbara Wielders en Marion Schreuder leren je deze avond de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en nemen je mee in de wereld van het opgroeiende kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs en ouders om daar iets van te weten.

 Het geven van paardrijles aan kinderen vraagt andere vaardigheden van instructeurs. Op welke manieren leren kinderen en kun je als instructeur of ouder daar goed op inspelen. Didactiek en pedagogiek voor diverse leeftijdsfases van de jeugd staan centraal deze avond.

Er verschijnen ruiters in de baan van verschillende leeftijden en daarmee gaan wij spelenderwijs aan de gang. Dat ieder kind anders is, is geen nieuws. Maar hoe ontvangen de kinderen in de baan jouw aanwijzingen en tips? Snappen ze wat je bedoelt en kunnen ze het ook uitvoeren. Heel belangrijk daarom verdiep je in het kind wat je lesgeeft en stem daar je instructies op af.

Barbara Wielders
Barbara is begonnen in het basisonderwijs. Van daaruit komt haar interesse in ontwikkeling en opvoeding van kinderen verder doorgegroeid. Haar cum-laude afgeronde Masterstudie pedagogiek, met de specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft ervoor gezorgd dat zij nu een bedrijf runt rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden. Barbara geeft al jarenlang door het hele land (KNHS) nascholingen voor instructeurs over lesgeven aan kinderen. Samen met haar man heeft Barbara een hobby boerderij. Ook schreef zij een kinderboek over de avonturen met haar paarden Boris & Broes. Samengevat buigt Barbara zich graag over de theorie rondom de ontwikkeling en het gedrag van kinderen (met dieren) en vertaalt dit graag naar de dagelijkse praktijk.

Marion Schreuder
Marion Schreuder was jarenlang hoofddocent in Deurne bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen. Ruim drie jaar geleden trad ze in dienst als hoofddocent bij de KNHS. Daarvoor was ze al actief betrokken bij de niveau 5 opleidingen bij de KNHS, maakte ze deel uit van het trainersplatform en kennen we Marion als één van de grondleggers en bedenkers van het KNHS Talentenplan. Marion heeft veel organisatorisch en onderwijskundige kennis en ervaring die van onschatbare weerde is voor de verdere ontwikkeling van de instructeursopleidingen. Vanwege haar verdiensten voor het opleidingen van ruiters, trainers en instructeurs heeft Marion dit jaar de Gouden KNHS Speld ontvangen.

 

Informatie
Datum: 13 april 2022
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo
Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Entree: € 20,66 voor leden en voor niet-leden: € 24,79
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).


Inschrijven via Mijn KNHS

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag