­ KNHS Regiokampioenschappen 1-3 juli 2022 *aangevuld* - KNHS

KNHS Regiokampioenschappen 1-3 juli 2022 *aangevuld*

Geplaatst op 04 juli 2022 in Springen , Dressuur & Para

Tijdens de Regiokampioenschappen, die door het land worden georganiseerd, strijden alle spring- en dressuurcombinaties voor een felbegeerde ticket voor de Hippiade 2022. Afgelopen weekend stonden er maar liefst vier Regiokampioenschappen op het programma in de KNHS Regio’s Noord-Holland, Friesland, Zuid-Holland en Utrecht.

KNHS Regio Zuid-Holland

Er werd zaterdag 2 juli in zes ringen bij de Develruiters in Heerjansdam tegelijk gestreden om de kampioenstitels dressuur voor pony's en de afdelingsdressuur. Die strijd leverde 17 kampioenen en 37 afvaardigingen (35 dressuur pony's en 2 viertallen) op naar de landelijke kampioenschappen tijdens de Hippiade in Ermelo deze zomer. Nicky Tenwolde (Haastrecht) reed met Bekveld Daphne met 72,834% de hoogste dagscore in de klasse B-C. Het paardenviertal van Hippisch Centrum Nootdorp en het ponyviertal van de Groenendijkruiters (Hazerswoude Rijndijk) vertegenwoordigen de regio Zuid-Holland tijdens de afdelingsdressuur bij de Hippiade. Voor alle kampioenen was er naast een kampioenslint en -deken een cadeaubon, beschikbaar gesteld door The Horse Store.

Lees hier verder voor een uitgebreid wedstrijdverslag. Bekijk hier alle uitslagen.  

 

KNHS Regio Noord-Holland

Van 30 juni tot 3 juli werd in het Noord-Hollandse Oudkarspel bij Manege Beukers door dressuur- en springcombinaties bij de paarden en de pony's gestreden om de Regiotitels en een felbegeerde ticket voor de Hippiade. Het was een prachtig Kampioenschap waarbij alle winnaars na hun overwinning een nat pak kregen door in het 'Heilige Kampioenenwater' van Manege Beukers te worden geslingerd. Dat leverde veel hilarische momenten op. Op de Facebookpagina van Manege Beukers zijn de beelden te bekijken. 
Een overzicht van alle uitslagen van het Regiokampioenschap Noord-Holland is te vinden op startlijsten.nl. 

KNHS Regio Utrecht

Het laatste weekend van juni werden de Regiokampioenschappen Utrecht al verreden voor de dressuur en in het weekend van 2-3 juli was het de beurt aan de springcombinaties. De geselecteerde springruiters bij de paarden en de pony's mochten in actie komen bij Stal Groenendaal in Bunschoten. Ook de teamdressuur en het Verenigingskampioenschap stond dit weekend op het programma. De teams van de West Stichtse Ruiters uit Montfoort won het Verenigingskampioenschap zowel bij de paarden als bij de pony's. 
Foto's van het Regiokampioenschap Utrecht uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina van KNHS Regio Utrecht. 

KNHS Regio Friesland

In het Friese Harich vond van 1 tot 3 juli het Regiokampioenschap Friesland plaats bij Hippische Sportvereniging Gaasterland. Het werd een gezellig en sportief weekend met kapioenschappen Dressuur/springen paarden en pony’s, teamdressuur en het Verenigingskampioenschap. 
Bij de dressuur was er voor de ruiters met de hoogste dagscores naast een plekje op het podium nog een extra prijs, namelijk een hoofdstel van Tweespan Ruitersport. Vrijdag werd het hoofdstel gewonnen door Thea Dijkstra. Zij behaalde met Harm fan de Koldenhool een score van 71,917% in de L2. Zondag was de hoogste dagscore voor Marsja Dijkman met Beaujolais fan'e Beijemastate met een score van 72,625% in het ZZ-Licht. 
Kijk voor meer informatie over het Regiokampioenschap Friesland en beelden van de prijsuitreikingen op de Facebookpagina van KNHS Regio Friesland. 

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2