­ KNHS Regiokampioenschappen 16-17 juli - KNHS

KNHS Regiokampioenschappen 16-17 juli

Geplaatst op 19 juli 2022 in Dressuur & Para , Springen

De KNHS Regiokampioenschappen zijn in volle gang. Tijdens deze kampioenschappen, die door het hele land worden georganiseerd, strijden de diverse spring- en dressuurcombinaties voor een felbegeerd ticket voor de Hippiade 2022. Afgelopen weekend stonden er Regiokampioenschappen op het programma in de KNHS Regio’s Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland.

Indien meer informatie vanuit de Regio's binnenkomt, wordt dit bericht verder aangevuld.

KNHS REGIO ZUID-HOLLAND

Op vrijdag en zaterdag vonden bij Manege De Prinsenstad in Delft het KNHS Zuid-Holland outdoor regiokampioenschap springen en het verenigingskampioenschap plaats. Er werden 14 regiokampioenen gehuldigd en 23 startbewijzen vergeven voor de Hippiade in augustus. Twee amazones wisten met hun pony’s twee regiotitels te bemachtigen, te weten Chloë Yacob en Guusje Gaasbeek. Daarnaast wonnen Soleil Bravenboer en Juno Plug na hun eerdere titel bij de dressuur nu ook hun kampioenschap in de discipline springen. Zowel het pony- als paardenteam van De Prins (Delft) plaatste zich bij het verenigingskampioenschap voor de landelijke finale.

Blije gezichten bij de kersverse kampioenen (foto KNHS Regio Zuid-Holland)

"In onze regio is de strijd om de regiokampioenstitels nu gestreden en hebben we een prachtige afvaardiging naar de Hippiade", aldus Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Regio Zuid-Holland. "Ik wens alle afgevaardigden van onze regio een goede voorbereiding en heel veel succes in Ermelo volgende maand." (bron verslag Regio ZH)

Kijk hier voor een uitgebreider verslag en hier voor de uitslagen

 

KNHS REGIO OVERIJSSEL

Op 16 juli openden de ponyruiters in Bentelo de Regiokampioenschappen van Overijssel. Tijdens deze zogeheten ‘Galoppade 2022’ stonden de disciplines dressuur en springen op het programma alsook het verenigingskampioenschap. Tijdens de wedstrijddagen was het prachtig concoursweer en het was heerlijk toeven op het fraaie terrein van de Hagmolenruiters. Iedereen kon genieten van de mooie paardensport.

In de hoogste klasse dressuur, cat DE Z2, waren het twee combinaties die boven de rest van het deelnemersveld uitstaken. Jolien Felix stond met haar Golden Challenge in de eerste proef op de eerste plaats en gaf dat in de Kür op muziek niet meer uit handen. Een mooie tweede werd Doutsen Jansen met haar Dulce Evita’s Dance. Beiden combinaties zijn afgevaardigd voor Ermelo.

Bij het springen cat DE 120cm reed Marlou Knobben haar pony Djazz als enige twee manches. In de eerste ronde was zij foutloos maar in de tweede had ze 16 strafpunten. Hiermee kon zij wel het kampioenslint in ontvangst nemen want Roos Wevers en Top Dominque werden in de tweede manche helaas uitgesloten. Beiden mogen Regio Overijssel vertegenwoordigen in Ermelo.

Bij de pony’s was er veel animo voor de verenigingskampioenschappen. Er deden maar liefst 16 verenigingen aan mee! PC Noordoostpolder ging uiteindelijk met het kampioenschap naar huis. Reservekampioen werd PC Hertruiters team 1. (bron verslag Regio Overijssel)

Een overzicht van deze dag, zowel in tekst als in beeld, is te vinden op de Facebookpagina van deze regio. Klik hier voor de uitslagen.

Marlou Knobben en haar Djazz tijdens de ereronde. (foto: Marjon Hoen Fotografie)

 

KNHS REGIO NOORD-BRABANT

Drie weekenden Brabantse regiokampioenschappen werden afgetrapt met het verenigingskampioenschap en de teamdressuur op het terrein van Green Valley Estate in Deurne op zondag 17 juli. Het viertal Kánonne by Höveler won met overtuiging de Kür op muziek, bij de afdelingsdressuur pony’s ging RSV Sint Antonius uit Riel er juist in een nek-aan-nekrace met de titel vandoor en ook bij de paarden was de zege van Rooyse Ruiters uit Sint-Oedenrode een close finish. De titel bij de teamwedstrijd kwam tot slot weer op dominante wijze in handen van RV Door Eenheid Sterk uit Rijsbergen. 

Een sfeerverslag is verder terug te vinden op de Facebookpagina van de regio. Klik hier voor de uitslagen.

   

Openingsfoto: Facebook KNHS Regio Overijssel  

 

 

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend