­ KNHS Regiokampioenschappen 21-24 juli - KNHS

KNHS Regiokampioenschappen 21-24 juli

Geplaatst op 26 juli 2022 in Dressuur & Para , Springen

De KNHS Regiokampioenschappen zijn in volle gang. Tijdens deze outdoor kampioenschappen, die door het hele land worden georganiseerd, strijden de diverse spring- en dressuurcombinaties voor een felbegeerd ticket voor de Hippiade 2022. Afgelopen weekend stond een druk programma gepland en werden er kampioenschappen verreden in de KNHS Regio’s Overijssel, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Drenthe.

Als er meer informatie vanuit de Regio's binnenkomt, vullen we dit bericht verder aan.

KNHS REGIO OVERIJSSEL

Na de pony’s een week eerder was het dit keer de beurt aan de paarden om op het terrein van de Hagmolenruiters in Bentelo te rijden voor de Regiokampioenschappen van Overijssel. Tijdens deze ‘Galoppade 2022’ stonden de disciplines dressuur en springen op het programma alsook het verenigingskampioenschap.
In de dressuur stond er vrijdag in de klasse ZZ-Licht geen maat op Linda Verwaal en haar James Bond Lvd. In de eerste proef namen zij al duidelijk de leiding en tijdens haar prachtige Kür stelde Linda haar paard ook professioneel en praktisch foutloos voor. Met een eindscore over beide proeven van 70,74% werd de combinatie dan ook dik verdiend kampioen.
In de Z2 klasse was de strijd om het kampioenschap veel spannender. Na de eerste proef stond Ashley Langevoort met Kascade nog bovenaan, maar na de Kür op muziek was het uiteindelijk Femke Beljon die aan het langste eind trok met Jacuzzi M. Beide amazones treffen elkaar opnieuw tijdens de Hippiade in Ermelo. 

Op zaterdag kwamen de springruiters in Bentelo in actie. In het 1.40m ging de strijd tussen Sven Peters met zijn paard Ugano Z en Jarno Hesselink met zijn paard Fhera. In de eerste omloop waren beide combinaties foutloos. In de barrage moest Jarno met twee springfouten zijn meerdere erkennen in Sven, die één balk op zijn conto kreeg. Sven Peters ging dus met het kampioenschapslint naar huis en zal de regio vertegenwoordigen in Ermelo.
Jarno Hesselink is echter wel met zijn paard Jarusa afgevaardigd in het 1.30m. In deze klasse bleef hij twee keer foutloos en werd kampioen.  

Klik hier voor alle uitslagen van de Galoppade en kijk op de Facebookpagina van deze regio voor een sfeerverslag in beeld.

Dominant winnaar in de klasse ZZ-Licht: Linda Verwaal en James Bond Lvd (foto: Marjon Hoen Fotografie)

 

KNHS REGIO ZEELAND

De kampioenschappen springen voor paarden en pony’s stonden op 23 juli op het programma in deze regio. Ze werden verreden op de mooie locatie van de Weelruiters en de Schouwse Ruiters in Nisse. Bij de paarden stond er in de hoogste klassen geen maat op Marieke de Bart. Ze won het 1.30m met Cheers Z door als enige dubbel nul te blijven en plaatste zich met Chapeau Z op de derde plaats. Ook in de hoogste rubriek kwam de titel op naam van De Bart, dit keer met Champagne Z.

Bij de ponyrubrieken mocht één amazone drie keer opstellen om het oranje lint in ontvangst te nemen. Het betrof de jonge Angelina van de Plasse, want zij won met Jumping Bennie (AB 50cm), met Lucky Me (AB 60cm) en met Speedy (AB 70cm).

Kijk hier voor de uitslagen en voor een sfeerimpressie op de Facebookpagina van de regio. 

 

KNHS REGIO NOORD-BRABANT

Het tweede weekend van de Brabantse regiokampioenschappen stond eveneens in het teken van het springen voor paarden en pony’s. Op de terreinen van Manege De Molenheide in Schijndel ging de Brabantse titel in de klasse 1.40m naar Raf Kooremans met zijn paard Nini van HD. Ook bij de pony’s kon er succes voor de familie Kooremans worden genoteerd, aangezien de jonge Lieselot in de klasse DE 1.00m het kampioenslint mocht ontvangen met haar Dior. 

Klik hier voor alle uitslagen. 

 

KNHS REGIO LIMBURG

Ook in de derde zuidelijke provincie stond het regiokampioenschap afgelopen weekend in het teken van het springen. Op Hippisch Centrum Hermkushof te Merselo kwamen de paarden en pony’s met hun ruiters in actie. In de hoogste klassen bij de paarden was Anne-Marie Poels de gevierde amazone. Zij won de gecombineerde rubriek op 1.35m/1.40m met Just Talente en werd derde met Iris. In de rubriek over 1.30m noteerde de Limburgse ook nog een derde plaats met Lord R.

De koningsklasse bij de pony’s was voor de thuis rijdende Katelijne Philipsen. Zij won met Orchid’s Paloma de klasse 1.10m DE.

Klik hier voor alle uitslagen. 

Een Limburgse titel én reservetitel in de klasse C 80cm. Daar hoort een toast met (kinder)champagne bij! 


KNHS REGIO DRENTHE
 

Van 21-23 juli vonden de kampioenschappen dressuur voor paarden en pony’s plaats op het Hippisch Centrum Exloo. Op de Facebookpagina van deze regio staan foto’s van de kersverse kampioenen.

 

Ander Nieuws

  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen