­ KNHS Regiokampioenschappen 28-31 juli - KNHS

KNHS Regiokampioenschappen 28-31 juli

Geplaatst op 03 augustus 2022

Afgelopen weekend was werden de laatste KNHS Regiokampioenschappen van dit outdoorseizoen verreden. Tijdens deze outdoorkampioenschappen, die door het hele land worden georganiseerd, strijden de diverse spring- en dressuurcombinaties voor een felbegeerd ticket voor de Hippiade 2022. Van 28 tot en met 31 juli was het voor de ruiters in de KNHS Regio’s Drenthe, Zeeland, Gelderland, Brabant, Limburg de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Hippiade.

Als er meer informatie vanuit de Regio's binnenkomt, vullen we dit bericht verder aan.

Regio Drenthe

Van 28 tot en met 30 juli vonden de kampioenschappen springen voor paarden en pony’s en het Verenigingskampioenschap plaats op het Hippisch Centrum Exloo. Daarmaa zijn nu alle afgevaardigden van de Regio Drenthe bekend voor de Hippiade. De Regio is enorm trots op al haar kampioenen, prijswinnaars, vrijwilligers, juryleden, de accommodatie en op de gehele organisatie! En op iedereen die zijn of haar steentje heeft bij gedragen om er een geweldig kampioenschap van te maken. Op de Facebookpagina van deze regio staan uitslagen en foto’s van de kersverse kampioenen.

Regio Gelderland

Het was een druk weekend op de Gelderse Kampioenschappen in Brummen met wedstrijden bij het dressuur en springen voor zowel de pony’s als de paarden. Ook het Verenigingskampioenschap en de teamdressuur werd op 29 en 30 juli verreden. Zowel de paarden als de pony’s in alle rubrieken waren te gast bij de RV & PC De IJsselruiters te Brummen. Het Verenigingskampioenschap Voor de pony’s werd gewonnen door PC Klein maar Dapper en bij de paarden was RV & PC De IJsselruiters de beste (zie foto hieronder).
Op de website van KNHS Regio Gelderland zijn alle uitslagen van het weekend terug te vinden. Foto’s van het Regiokampioenschap staan op de Facebookpagina van KNHS Regio Gelderland/Flevoland.

Regio Zeeland

Bij Ruitersportcentrum De Kroo in Nieuw en Sint Joosland werd van 29 tot 30 juli de Regiokampioenschappen dressuur voor paarden en pony’s verreden. Zodra de uitslagen bekend zijn, zijn deze te bekijken op mijnknhs.nl. Ook op de Facebookpagina van KNHS Regio Zeeland volgt binnenkort meer informatie en foto’s.

Regio Brabant

De Brabantse kampioenschappen dressuur paarden en pony’s stonden van 29 tot en met 31 op de kalender. Deelnemers en bezoekers konden drie dagen lang genieten van mooie dressuursport bij Green Valley Estate in Deurne. Kijk hier voor alle uitslagen van dit geslaagde Regiokampioenschap.

Regio Limburg

Op 30 en 31 juli was de organisatie van het Regiokampioenschap Limburg voor dressuur en springen voor pony’s in handen van RV Venray en team Hermkeshof te Merselo. De Regio spreekt zijn dank uit aan de juryleden, officials en parcoursbouwers, wedstrijdsecretariaat en de vele vrijwilligers. Kijk voor een selectie foto’s van de winnaars op de Facebookpagina van KNHS Regio Limburg. De complete uitslagen zijn te bekijken op de website van de Regio Limburg. 

Ander Nieuws

  • WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
    WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
  • WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur
    WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur
  • WK Herning: Finaledag voor voltige *UPDATE*
    WK Herning: Finaledag voor voltige *UPDATE*