­ Kootwijkerbroek middelpunt internationale studentencompetitie hippische opleidingen - KNHS

Kootwijkerbroek middelpunt internationale studentencompetitie hippische opleidingen

Geplaatst op 19 april 2022

Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 mei a.s. vindt voor het eerst in Nederland de Internationale Studenten Competitie van het Educational Equestrian Network (EEN) plaats. Deze competitie wordt gehost en georganiseerd door de instructeursopleiding van Aeres MBO Barneveld op de locatie van Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek.

Deelnemende Europese hippische opleidingen zijn onder andere Warendorf (D), Saumur (F), Flyinge (S) Stromsholm (S) die net als Aeres MBO Barneveld hun beste studenten van de instructeursopleiding afvaardigen. Inzet van de strijd is de eervolle vermelding van ‘EEN’s Best International Student Rider 2022’. De competitie bestaat uit 4 verschillende onderdelen. De studenten rijden de onderdelen springen en dressuur op voor hun ‘vreemde’ paarden. Daarnaast geven de instructeurs in opleiding in het Engels praktische rijlessen en een theorieles.

Veelzijdige competitie 

Van de studenten wordt veel gevraagd van hun veelzijdigheid op rijtechnisch niveau. Ook de test op instructievaardigheden liegt er niet om. Dag 1 gaat om het rijden van een dressuurproef op L niveau en een springparcours op 1.10m. Dag 2 wordt het niveau opgeschroefd naar M niveau dressuur en 1.20m springen. De Finale proef op dag 3 is op Z dressuur niveau en 1.30m springen.

Aansluitend op het wedstrijdprogramma staat een demonstratie gepland met Friesche hengsten van manege de Nieuwe Heuvel op het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek.

Volg op Instagram 

De inspanningen en vorderingen van de studenten zijn te volgen op de speciale Instagram pagina

EENStudentcompetitionNL2022

Categorie: studenten, dressuur, springen, instructie, Aeres, studentenkampioenschap

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • 11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
    11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur