­ Leerzaam kijkje achter de schermen op de Hippiade tijdens de Young Leaders dag - KNHS

Leerzaam kijkje achter de schermen op de Hippiade tijdens de Young Leaders dag

Geplaatst op 01 september 2022

Tijdens de Hippiade in Ermelo op 19 augustus werd er niet alleen gestreden om het kampioenschap voltige en springen voor de pony’s. Tijdens deze dag kwam ook een enthousiaste groep Young Leaders naar Ermelo voor de Young Leaders dag. Deze bijzondere dag is speciaal voor jeugd en jongeren die op hun manege of vereniging deelnemen aan het KNHS Young Leaders Program.

Op het programma stond een puzzeltocht, uitleg en kijken bij de voltige kampioenschappen en bij de Hippiade springen voor pony’s cat. D/E in de hoogte klasses. Daarnaast was er een puzzeltocht met opdrachten en een toffe prijs om te winnen en gingen alle Young Leaders naar huis met een gevulde goodiebag.

Manege ’t Hoogt en Holzik Stables waren aanwezig met een grote groep Young Leaders, die nog nooit op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo geweest waren. Tijdens de rondleiding aan het begin van de dag herkenden ze de set van de film van Britt Dekker en kregen ze een kijkje ook achter de schermen van het NHC. Tijdens de lunch was de 2e manche en de barrage van het 1.10 m springen (pony’s D/E). Parcoursbouwer Tim kwam uitleg geven over het parcours. Ook kreeg hij van een Young Leader de vraag ‘Wat moet je doen om in deze rubriek te kunnen meerijden, want dat is echt mijn droom’. Daarna was het tijd voor de puzzeltocht. De teams gingen fanatiek aan de slag met de vragen en opdrachten. Uiteindelijk werd Holzik Stables de winnaar van de dag.

Na een fotomoment ging Prinses Margarita de Bourbon de Parme ook met de Young Leaders in gesprek. Zij is beschermvrouwe van het KNHS Young Leaders Program en deelt de passie voor paarden. Samen werd er gekeken naar de voorbereiding van de voltige deelnemers en hun paarden en daarna ook naar de verplichte proef en de kür, waarbij Voorzitter van de KNHS Voltige Vereniging Lisette Peters uitleg gaf aan de Young Leaders.

Wil je meer weten over het KNHS Young Leaders Program? Kijk dan op www.youngleadersprogram.nl. Daar vind je ook de locaties, waar het YLP aangeboden. Staat jouw manege er niet tussen? Vertel ze over KNHS Young Leaders Program en wie weet zien we jou ook op de volgende editie van de YLP dag.

De hele groep Young Leaders met in hun midden beschermvrouwe van het KNHS Young Leaders Program Prinses Margarita de Bourbon de Parme.

 

Foto's: Digishots

Ander Nieuws

  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Eerste springweekend KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort groot succes!
    Eerste springweekend KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort groot succes!