­ LIVEBLOG INDOORKAMPIOENSCHAPPEN – 18 en 19 MAART - KNHS

LIVEBLOG INDOORKAMPIOENSCHAPPEN – 18 en 19 MAART

Geplaatst op 18 maart 2022 in Springen

Dit weekend staat het KNHS Indoorkampioenschap springen voor de pony’s op het programma in Ermelo. Wil je niets missen? Houd deze liveblog en social media dan goed in de gaten. We wensen alle deelnemers heel veel succes en plezier! Wil jij de Indoorkampioenschappen online live volgen? Dit kan gratis op www.clipmyhorse.tv.

Kijk voor alle berichtgeving over dit weekend en de complete uitslagen van alle klassen op www.indoorkampioenschappen.nl

21.30 uur: Het zit er weer op
Het tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen 2022 zit er op. Volgend weekend zijn de springpaarden aan de beurt. Vrijdag 25 maart komen de B-combinaties in de baan en zaterdag volgen de L, M, Z en ZZ paarden.
Op 1 en 2 april worden de Indoorkampioenschappen 2022 afgesloten door dressuur pony's en paarden. 

20.50 uur: Lieke Kouters neemt met titel afscheid van ponytijd

De 17-jarige Lieke Kouters reed op het KNHS Indoorkampioenschap haar laatste wedstrijd met pony Vanety, en hoe! In de barrage van het ZZ-springen voor categorie D/E pony’s was ze iedereen te snel af en kreeg het goud omgehangen.

Zeven combinaties bleven in de eerste manche van het door Hartog Paardenvoeders gesponsorde kampioenschap foutloos en mochten terug komen voor de tweede omloop. Met sterk rijden en goede pony’s wisten vier ruiters wederom foutloos te blijven en door te dringen tot de barrage. 

Zeer professioneel werd in de barrage gereden en gestreden. Alle vier bleven ook in de barrage foutloos waarbij Lieke Kouters de snelste tijd klokte. Zij werd gevolgd door Siebe Leemans, Milan Morssinkhof en Ava Eden van Grunsven.

Kampioene Lieke Kouters nam stralend de felicitaties in ontvangst. “Dit is mijn laatste wedstrijd met de pony, dan zo afsluiten is echt geweldig. Het is de bedoeling dat mijn zusje nu met haar gaat rijden en ik ga verder met de paarden. De merrie heeft echt een enorme vechtersmentaliteit en dat konden we goed gebruiken vandaag. Ze is snel, altijd voorzichtig en wil altijd. Dit seizoen heb ik ook al veel met haar gewonnen. Vooraf dacht ik wel dat ik kans zou maken goed mee te doen, maar ik had niet verwacht te winnen. We hebben wel echt een super mooi seizoen achter de rug.”

Uitslag Klasse ZZ cat. D/E, Hartog Prijs
1. Lieke Kouters (Kruisland) - Vanety, 0/0/0/30.93 sec.
2. Siebe Leemans (Oost West en Middenbeers) - Orchid's Lonette, 0/0/0/32.35 sec.
3. Milan Morssinkhof (Hierden) - Carrick 13, 0/0/0/36.28 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

20.05 uur: Joelle Muijres overtuigend kampioene Z-springen cat. D/E

Joelle Muijres is met haar Donna gehuldigd als kampioene Z-springen cat. D/E. Daarmee ging de titel naar de jongste amazone met de kleinste pony van het veld.

De 12-jarige Joelle hielt in de barrage het hoofd mooi koel. In een scherp en netjes gereden barrage troefde ze de concurrentie af. Merrie Donna meet ‘slechts’ 142m en is ook een echte pony om te zien. “Ze is vrij klein maar echt heel stoer en dapper. Ze had al Z en ZZ gelopen en ik heb haar nu vierjaar en al heel veel gewonnen met haar”, vertelt de scholiere die in België woont. “De Brabantse kampioenschappen heb ik gewonnen met mijn andere pony,  ik heb Donna meegenomen naar het kampioenschap omdat ik me op haar net iets zekerder voel. Maar de andere is ook echt heel goed hoor”, vertelt de kampioene trots.

Uitslag Klasse Z cat. D/E, Horka Prijs
1. Joelle Muijres (Zoersel) - Donna, 0/0/0/33.91 sec.
2. Jade Thaens (Someren) - Ombos Pepper, 0/0/0/34.46 sec.
3. Joyce Wiegersma (Opperdoes) - Aldancer, 0/0/0/37.43 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

19.15 uur: Deelnemers tweede manche ZZ springen cat. D/E
In de tweede manche van de klasse ZZ cat. D/E mogen de beste zeven combinaties van de eerste manche van start. Kijk hier voor het resultaat van de eerste manche. 

19.10 uur: Deelnemers tweede manche Z springen cat. D/E
In de tweede manche van de klasse Z cat. D/E gaan de beste twaalf combinaties van de eerste manche van start.
Kijk hier voor het resultaat van de eerste manche. 

Foto Arnd.nl

17.45 uur: Tweede manche
In de tweede manche van de klasse Z en ZZ voor cat. D/E pony's zijn de beste 50% van het aantal gestarte deelnemers uit de eerste manche startgerechtigd. Mocht meer dan de helft van de starters foutloos zijn, dan wordt dit percentage hoger. Want in ieder geval alle foutloze combinaties uit de eerste manche, mogen van start in de tweede manche. 

17.15 uur: Over 10 minuten start de eerste manche van het Z-springen
Om 17.25 uur gaat het programma verder met de eerste manche van het KNHS kampioenschap Z-springen voor cat. D/E pony's. De eerste manche van het ZZ-springen staat gepland om 18.40 uur.
Aansluitend gaat het programma verder met de tweede manche voor de klasse Z en daarna de tweede manche voor de klasse ZZ.  

16.45 uur: Amy Tan goed voor goud in Z-springen Cat C
De 11-jarige Amy Tan is met haar pony Storm de nieuwe KNHS kampioene Z-springen voor cat. C pony’s. De amazone reed een keurig foutloos parcours en dat was genoeg voor de winst in dit door Agradi gesponsorde kampioenschap. In de relatief kleine rubriek wist geen van de andere combinaties foutloos te blijven.

Met slechts een foutloze combinatie werd de titelstrijd voor Categorie C-pony’s dus zonder barrage beslist. Achter kampioene Amy Tan greep Cindy Kosse het zilver. Zij liet een springfout noteren met haar KSH Mistral. Marcel Schoemaker kreeg een weigering in het basisparcours, maar wist daarmee nog wel de derde plaats te bemachtigen.

Kampioene Amy Tan vertelt enthousiast over haar topper Storm. “Dit is voor mij het eerste kampioenschap dat ik win, maar Storm is al voor de derde keer kampioen. Hij heeft al heel veel gewonnen. Je kunt eigenlijk alles met hem doen. Hij springt altijd, maar vindt crossen en dressuur ook leuk. We hebben Storm nu ruim ander halfjaar en ik hoop nog veel leuke wedstrijden met hem te kunnen rijden.”

Uitslag Klasse Z cat. C, Agradi Prijs
1. Amy Tan (Zuiddorpe) - Storm, 0 strafp.
2. Cindy Kosse (Tubbergen) - KSH Mistral, 4 strafp.
3. Marcel Schoemaker (Nieuwleusen) - Spartacus, 6 strafp.

Klik hier voor de volledige uitslag.

15.50 uur: Katelijne Philipsen met jonge pony naar winst in klasse M, DE
Samen met haar zesjarige pony Infinity Time was Katelijne Philipsen (14) de jongste combinatie in het M, categorie DE. En ondanks dat het pas hun zesde wedstrijd was in deze klasse wisten ze de titel te pakken. “Super gaaf, ik ben echt heel blij”, was dan ook haar logische reactie.

Uitslag Klasse M cat. D/E, Hartog Prijs
1. Katelijne Philipsen (Meerlo) - Infinity Time,0/0/29.10 sec.
2. Stella Heijligers (Asten) - Kwinto van de Rechri, 0/0/29.97 sec.
3. Nanke Martini (Grijpskerk) - Interniki, 0/0/30.10 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

14.05 uur: Lisa van den IJssel prolongeert haar titel in het M, C

Net als vorig jaar zomer op de Hippiade was Lisa van IJssel met Stoutens Winningmood de beste in de klasse M, categorie C. De tweede titel dus voor de amazone uit het Zeeuwse Nisse. “Dit voelt heel goed.” Ook in de ereronde waren ze de snelsten. 

Uitslag Klasse M cat. C, Horka Prijs
1. Lisa van den IJssel (Serooskerke) - Stoutens Winningmood, 0/0/26.15 sec.
2. Lieselot Kooremans (Turnhout) - Sensation SW, 0/0/27.07 sec.
3. Renzo Zoer (Echten) - Marshall, 0/0/31.19 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

Staande ovatie voor Imke Semmekrot
De sfeer zit er goed in. In de Amaliahal gaf het ruim toestroomde publiek een staande ovatie aan Imke Semmekrot uit Oldenzaal die met haar pony Zero twee keer nul fouten maakte en zich de kampioene in de klasse L, DE mag noemen. In de door Hartog gesponsorde rubriek bleven maar liefst 15 van de 29 deelnemers foutloos in de basisomloop van parcoursbouwer John Maarse. Namens de KNHS reikte Esther Hendriksen samen met de juryvoorzitter Campagner de extra prijzen van Hartog uit aan Imke. Zero kan vanavond verwend worden met een heerlijke versnapering.

Uitslag Klasse L cat. D/E, Hartog Prijs
1. Imke Semmekrot (Oldenzaal) - Zero, 0/0/30.05 sec.
2. Lily Hasselerharm (Weerselo) - Oatfield Rosie, 0/0/30.29 sec.
3. Vera Wassenberg (Deurne) - Kaweise Aloë Vera, 0/0/32.23 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Nummer 1 blijft nummer 1: Floor Luttikhuis

In de tweede barrage van de dag, die van de klasse L categorie C, bleef de eerste starter aan de leiding. Dat betekende de titel voor Floor Luttikhuis en haar 21-jarige pony Amigo. 

Uitslag Klasse L cat. C, Agradi Prijs
1. Floor Luttikhuis (Lattrop-Breklenkamp) - Amigo, 0/0/29.96 sec.
2. Lance Adelaars (Heeze) - Quicky vh Wilderhof, 0/0/30.15 sec.
3. Maureen Kremer (Harbrinkhoek) - Twister Alkatal, 0/0/30.51 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

Wim Vos en Jolly Jumper eerste kampioen van de zaterdag

Wim Vos, vorig jaar op de Hippiade al een titel op zak, is de eerste kampioen van een volle springdag voor de pony's in Ermelo. Met zijn vospony Jolly Jumper was de jonge ruiter uit Apeldoorn de snelste foutloze in de barrage in de klasse L, categorie A/B.

Uitslag Klasse L cat. A/B, PAVO Prijs
1. Wim Vos (Apeldoorn) - Jolly Jumper, 0/0/22.59 sec.
2. Cindy Kosse (Tubbergen) - Amber's Shining Star, 0/0/23.02 sec.
3. Sander Hulst (Rouveen) - Sandro, 0/0/23.59 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

Tessy van der Velden Jonkers kampioen klasse B cat D/E
Tessy van der Velden Jonkers is met haar pony Ballard Prince de nieuwe KNHS kampioene springen in de klasse B voor D/E pony's. 

Voor Tessy, de laatste kampioene deze avond, klonk het Wilhelmus in de Amaliahal. De 12-jarige Brabants kampioene in de Klasse B/D is amper een half jaar een combinatie met haar Ballard Prince en kreeg dus al voor de tweede keer in korte tijd het Kampioenslint omgehangen.

Hoewel er zich van de 22 deelnemers 12 combinaties voor de barrage mochten melden, bleek het rijden daarvan nog best een opgave, slechts vijf combinaties bleven in de Agradi prijs beide ronden zonder fouten.

Winnares Tessy van der Velden Jonkers beet het spits af in de barrage. Ze verbeterde haar punten van de eerste ronde door de tip van de jury direct in de praktijk te brengen. “Glenn Knoester zei dat ik iets meer mocht ontspannen en dat lukte goed”, vertelt Tessy. De 82,5 punt die ze daarmee scoorde werden niet meer door een foutloze combinatie verbeterd.

Mirte de Wit won met haar ervaren Solaris Justice het zilver en het brons ging naar de laatste deelneemster in de barrage Finet Sterenberg met haar fijn springende Orchid’s Easter Pearl.

Uitslag Klasse B cat. D/E, Agradi Prijs 
1. Tessy van der Velden Jonkers (Sint Oedenrode) - Ballard Prince
2. Mirte de Wit (Maasland) - Solaris Justice
3. Finet Sterenberg (Ysbrechtum) - Orchid's Easter Pearl
Kijk hier voor de volledige uitslag

John Maarse en Tim Frielink zijn de parcoursbouwers van dit kampioenschap.

Sanne van Hoof kampioene B categorie C
Met een enorme glimlach komt Sanne van Hoof de ring uit na de prijsuitreiking. De combinatie reed een heel fijn basisparcours en met 82,5 punt en een paar goede tips van de stijljuryleden Glenn Knoester en Nathalie v.d. Meij begon ze vol vertrouwen aan de barrage. Want het spelletje was nog niet gespeeld. Van de elf B categorie C combinaties mochten er zich toch nog acht melden voor de barrage.

Sanne van Hoof was de enige die in deze barrage zelfs een 9 scoorde voor de wijze van rijden en de algemene indruk. Hoewel de combinatie ook al Brabants kampioen was, is prijzen winnen voor haar nog geen vanzelfsprekendheid. "Ik was vorige jaar wel vaker eerste, maar dan mochten er geen prijzen worden uitgereikt, nu dus wel. Ik had het echt niet verwacht!" 

Angie Willems werd 2e met haar pony Seal en Liz Mul had een goede dag, nadat ze in de categorie B als kampioen werd, won ze met Special Sunnylight nu brons.

Uitslag klasse B cat. C, Agradi Prijs 
1. Sanne van Hoof (Biest-Houtakker) - Roosendaal's Lollipop
2. Angie Willems (Echt) - Seal
3. Liz Mul (Heerhugowaard) - Special Sunnylight
Kijk hier voor de volledige uitslag


Juryleden Glenn Knoester en Nathalie van der Meij gaven de punten vanuit de ring.

Fanatieke parcourshulpen, geen wedstrijd zonder vrijwilligers.

Liz Mul naar de overwinning in de klasse B cat A/B


Liz Mul had er vanochtend nog niet van durven dromen. Het was immers haar eerste keer op de KNHS Indoorkampioenschappen. Maar na een keurige eerste foutloze omloop kwam de winst wel erg dichtbij in de klasse B, gesponsord door PAVO. In de barrage wist Spike -al noemt Liz haar pony zelf liever Spirit- wat haar te wachten stond. Met haar 25 jaar kwam ze zonder fouten over de finish, waarna de donkere B-pony onder luid applaus nog een laatste sprintje trok.

Later vandaag komt Liz van start in de klasse B met de C-pony Special Sunnylight. “We gaan zo kijken wat daar uit komt. Ik ga er stiekem voor om twee keer Nederlands Kampioen te worden maar ik ben hier al heel blij mee en ik was sowieso al heel blij dat ik hier mocht rijden”, aldus een blije Liz.  
Het zilver ging naar Guusje Dijkers met Groenendaal’s Kimberly en het brons was er vandaag voor Julia Bosch met Spirit.

Uitslag klasse B cat. AB, PAVO-prijs 
1. Liz Mul (Heerhugowaard) - Spike 
2. Guusje Dijkers (Amersfoort) - Groenendaal’s Kimberly 
3. Julia Bosch (Nagele) - Spirit (v.Baledon Hy-society) 

Kijk hier voor de volledige uitslag

 

Aanmelden op het secretariaat.
Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF