­ Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’ - KNHS

Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’

Geplaatst op 11 augustus 2022 in Dressuur & Para

Lotte Krijnsen maakt in Herning haar WK-debuut met de zestienjarige Rosenstolz. De merrie was zichtbaar onder de indruk van de entourage bij binnenkomst en kon de spanning niet helemaal van haar afschudden in de Grade III-proef. Het scoreboard toonde 70.735% na afloop, genoeg voor de zevende plek.

Lotte Krijnsen en de Rotspon-dochter Rosenstolz (eigenaar fam. Krijnsen) hebben inmiddels een indrukwekkende palmares opgebouwd in de Paradressuur, maar Herning vormt hun vuurdoop op een wereldkampioenschap. Bovendien komt de combinatie in actie in een andere klasse, de amazone uit Enschede kwam vorig jaar nog aan start in Grade IV. Lotte Krijnsen begint enthousiast: “Het is ten eerste heel bijzonder om na slechts een paar ritten in de Grade III al naar het WK te mogen. Dat is een hele eer en mega gaaf! Ik ben dan ook heel blij om erbij te zijn in Herning, dit is een supermooie ervaring.”

Spanning
De winnende proef kwam vanmiddag van Tobias Thorning Joergensen en zijn Jolene Hill. Met 78.676% volgde er een verpletterende score en de Deen kon dan ook rekenen op een uitgelaten reactie van het thuispubliek. Dit bleek voor Lotte een extra uitdaging: “Ik merkte met het losrijden al dat ze het applaus en alles er omheen heel spannend vond. Het publiek ging uit hun dak na de proef en scores van Tobias en Rosenstolz wilde het liefst gewoon weg en dat heeft ze in jaren niet meer gehad. In de Grade IV proef kun je de spanning nog een beetje wegrijden in de galop, maar in deze proef is het stap, draf en veel overgangen. Pas aan het eind van de proef lukte het haar om meer te ontspannen. Het was voor mij lastig om haar met mijn linkerbeen goed de hoek door te drukken en zo alles af te werken. Het halthouden was daardoor wat gehaast, normaal staat ze altijd vierkant stil. De laatste proef kregen we nog een 7,5 voor het achterwaarts, maar nu had ze daar geen geduld voor en dook ze achter het been.” De amazone benadrukt nogmaals hoe mooi het is om op zo’n kampioenschap uit te mogen komen kijkt positief naar de volgende dagen: “Het is een fantastische ervaring en we gaan nu kijken of we op de tweede dag voor meer ontspanning en een nettere afwerking kunnen gaan.”

Frank Hosmar vanavond om 19.37 uur aan start
In de eerste individuele medaillestrijd rijden alle combinaties de zogenaamde ‘Team Test’. De landenwedstrijd, die wordt verreden op vrijdag en zaterdag, wordt gestreden door middel van de ‘Individual Test’. Zoals de namen doen vermoeden, is dit niet de oorspronkelijke volgorde. Het format is sinds 2019 veranderd naar het huidige programma. De 8 beste combinaties per Grade, berekend over de proef in het Individueel kampioenschap en de Teamwedstrijd, plaatsen zich voor de Kür op zondag. De eerste individuele proef van Grade V wordt vanavond verreden. Om 19.37 uur maakt ook Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. (v.Sandreo, eigenaar F. Hosmar en A. Hosmar-Keekstra) zijn opwachting. Vrijdag en zaterdag gaan we verder met de landenwedstrijd.

Meer informatie Wereldkampioenschap Herning
Lees hier alles over de formats van de kampioenschappen in Herning
Bekijk hier de website van het Wereldkampioenschap in Herning
Kijk hier voor meer informatie over de weg die de ruiters van TeamNL naar Parijs 2024 moet brengen
Klik hier voor de volledige uitslag van het Grade III Individueel kampioenschap

Het wereldkampioenschap is te volgen op FEI.TV/CMH.TV, ook zal de NOS aandacht schenken aan het WK.

Uitslag Grade III
Goud: Tobias Thorning Joergensen (Denemarken) & Jolene Hill – 78.676%
Zilver: Natasha Baker (Groot-Britannië) & Keystone Dawn Chorus – 73.970%
Brons: Rebecca Hart (Verenigde Staten) & El Corona Texel – 73.147%
7. Lotte Krijnsen (Enschede) & Rosenstolz - 70.735%

Foto's Hippofoto.be

Ander Nieuws

  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken