­ Masterclass vloggen voor 'Geef de jeugd een stem' - KNHS

Masterclass vloggen voor 'Geef de jeugd een stem'

Geplaatst op 02 februari 2022

Op 30 januari 2022 was eindelijk de eerste Masterclass van de nieuwe groep Geef de jeugd een stem. Eindelijk, want door Corona maatregelen, was deze al een aantal keer verschoven. De groep van enthousiaste jongeren had online al wel een kick-off gehad. Nu elkaar live ontmoeten en gelijk interactief samen aan de slag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Dat is ‘Geef de jeugd een stem’, het tweejarig traject van KNHS Young Leaders Program.

KNHS heeft ‘Geef de jeugd een stem’ ontwikkelt om toekomstige jeugdbestuurders nieuwe tools over besturen, jezelf presenteren en organiseren aan te bieden. Jongeren hebben een andere kijk op zaken en zijn een belangrijke groep binnen onze paardensport. Theo Fledderus, algemeen directeur van de KNHS was aanwezig en stelde de jongeren de vraag: ‘hoe kan KNHS jullie bereiken?’ Deze generatie leest geen nieuwsbrieven meer, maar kijkt eerder een vlog. Dit werd direct beaamt door de aanwezige jongeren.

Tijdens deze Masterclass leerden de deelnemers de theorie rondom vloggen van een professioneel filmbedrijf. Niet alleen hoe maak je de beste beelden, maar ook het schrijven van een script en het monteren stond op het programma. Naast het kennismaken en samenwerken, ook direct aan de slag. En niet zomaar, want er was ook een heuse Oscar te winnen voor de beste vlog van de dag.

Voor de camera presenteren is ook een kunde. Beschermvrouwe Hare Koninklijke Hoogheid Margarita prinses de Bourbon de Parme stelde de zenuwachtige jongeren gerust aan het begin van de dag en gaf tips op dit gebied. Na de dag zagen we daadkrachtig presenterende jongeren in hun vlog, die de tips direct in de praktijk konden brengen. De Oscar werd gewonnen door Fenne van Dijk, Imke Broekhuis en Romy de Boer met hun vlog. De vlog viel op, omdat ze een weinig beeldend onderwerp heel dynamisch in beeld gebracht hadden. Een knappe prestatie, want ook de andere vlogs waren bijzonder knap gemaakt.

Geef de jeugd een stem
Deze masterclass is speciaal voor de deelnemers van ‘Geef de jeugd een stem’ traject. Het is een van de vier uit het tweejarig traject. Dit traject maakt onderdeel uit van het KNHS Young Leaders Program. Halverwege 2022 zal de 3e groep gaan starten. Heb je daar interesse in? Ben je tussen de 18 en 25 jaar en KNHS lid? Hou dan de KNHS kanalen in de gaten en wie weet wordt jij ook deelnemer aan dit bestuurstraject van het KNHS Young Leaders Program. Meer informatie over het Geef de jeugd een stem traject vind je hier. 

 

 

Beeld: Sophiegrafie

Categorie: ditdoetpaardrijden, Young Leaders Program, Geef de jeugd een stem

Ander Nieuws

  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • KNHS Young Leaders in gesprek met KNHS directeur Patrice Assendelft.
    KNHS Young Leaders in gesprek met KNHS directeur Patrice Assendelft.