­ Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon - KNHS

Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon

Geplaatst op 30 oktober 2022 in Mennen & para

De vierspanrijders van TeamNL zijn in Lyon hun indoorseizoen goed begonnen. In de eerste FEI Wereldbekerwedstrijd eindigde IJsbrand Chardon op de tweede plaats en legde Koos de Ronde beslag op de derde plek. De spannende wedstrijd werd gewonnen door Boyd Exell. Omdat de Australiër op een wildcard aan de start kwam, ging het maximale aantal van tien wereldbekerpunten met IJsbrand Chardon mee naar huis.

De Nederlandse parcoursbouwer Jeroen Houterman had een mooi en vloeiend parcours gebouwd, waarin zeven menners aan de start kwamen. “Het was een snel parcours met mooie lange lijnen”, beaamd IJsbrand Chardon, die blij was met zijn goede seizoenstart. “Ik wilde dit seizoen graag meteen vol van start en ben super tevreden met mijn span. Gisteren in de opwarmronde viel er nog ongelukkig een balletje, vandaag bleef ik foutloos. Ik heb nu ook de volle mep punten, dan sta je eigenlijk al met één been in de finale.”

IJsbrand Chardon

Finale veiligstellen
Volgende week start IJsbrand Chardon in Maastricht. “Daar rijd ik met dezelfde paarden, daarmee probeer ik mijn finaleplaats veilig te stellen. Dan kan ik daarna op twee wedstrijden nieuwe paarden inzetten. We hebben geïnvesteerd in nog meer snelheid. Naar Stockholm neem ik denk ik mijn nieuwe hengst mee, dat wordt een absolute crack.”
Koos de Ronde was naast Exell en Chardon de derde menner die zich plaatste voor de winning round. Ook Koos bleef foutloos, maar hij was net iets minder snel dan zijn collega’s. Met zijn derde plaats verdiende Koos de Ronde zeven wereldbekerpunten.

Koos de Ronde

Uitslag Wereldbekerwedstrijd vierspannen Lyon:
1. Boyd Exell (Aus) – 140,82
2. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) – 145,79
3. Koos de Ronde (Zwartewaal) – 150,08

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg